„Prašysiu, kad sutartį dėl gyvenimo Turniškėse pratęstų“, - BNS trečiadienį sakė K.Brazauskienė.

Ji teigė prašymą dėl naujos panaudos sutarties parašysianti kitą pirmadienį.

Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis BNS patvirtino, kad panaudos sutarties terminas baigiasi spalio 12 dieną.

„Jai yra pateiktas oficialus Prezidentūros kanceliarijos, kaip to pastato savininko, raštas, įspėjantis, kad sutarties terminas baigiasi spalio 12 dieną ir jos bus prašoma atlaisvinti patalpas“, - BNS teigė A.Mačiulis.

Pasak kanclerio, Vyriausybė turės pasiūlyti prezidento našlei būstą.

„Bus ieškomi variantai, kai bus gautas prašymas“, - sakė jis.

Pati K.Brazauskienė sako, kad jai jau yra pasiūlytas tarnybinis Krašto apsaugos ministerijos butas. Ji teigė į šį butą keltis nenorinti.

„Aš nenoriu keltis į jokį būstą laikinai, kurį čia žada suteikti. Aš noriu susitvarkyti savo gyvenamąją vietą ir kad mane paliktų ramybėje“, - sakė K.Brazauskienė.

„Aš nenoriu būti kampininkė kažkokia“, - pridūrė ji.

2010 metais Vyriausybė leido K. Brazauskienei panaudos pagrindais valdyti ir naudotis Turniškėse esančia rezidencija, kurioje sutuoktiniai gyveno iki A.M.Brazausko mirties.

Po pernai priimto Konstitucinio Teismo išaiškinimo dėl prezidento našlės rentos, konservatoriai ėmė kelti klausimą, ar teisėtai K.Brazauskienei suteikta teisė gyventi prezidento rezidencijoje Turniškėse. Vis dėlto šiemet gegužę parlamentas atmetė siūlymą iš Prezidento įstatymo braukti nuostatą, kuri mirusio prezidento sutuoktiniui garantuoja rezidenciją.