Įspūdingas, didžiausias Lietuvoje muzikinių fontanų, šviesų ir pirotechnikos šou Jono kalnelio užutėkyje per Jūros šventę vyks jau trečią kartą. Pirmaisiais metais susidomėjimas šiuo šou buvo toks didelis, jog nuspręsta, jog toks reginys taps tradicija, juo labiau, kad jį dovanoja bendrovė „Klaipėdos nafta“. Patys Jūros šventės organizatoriai savo lėšomis tokio šou atvežti negalėtų, nes jis „suvalgytų“ nemažą viso šventės biudžeto dalį.

Tam, kad vandens fontanų šou džiugintų žiūrovus, projekto techninė komanda turi dirbti ypač kruopščiai ir sudėtingomis sąlygomis. Visą įrangą teko montuoti ant vandenyje plūduriuojančių platformų, kurios vėliau inkarais stabilizuotos viduryje Jono kalnelio užutėkio. Į vandenį nuleista sukomplektuota įranga sveria beveik penkias su puse tonos.

Šiųmetė vandens fontanų šou tema – „Raudonu kilimu“. Specialiai Jūros šventei parengtas šou subtiliai papildys pagrindinę fiestos tematiką „Atostogos Rivjeroje“. Raudonas kilimas simbolizuoja, jog kiekvienas, kuris atvyksta į Jūros šventę, yra gerbiamas, todėl per šou vandens ekrane išsiskleidžia ir įspūdinga dovana – gėlių puokštė.

Žiūrovus užburia ne tik fontanai, bet ir specialiai šou sukurtas garso takelis, ant vandens grojanti gyva grupė.

Klaipėdoje per vandens fontanų šou naudojama apie 40 įvairaus galingumo siurblių, kurie tiekia vandenį į beveik 150 purkštukų. Galingiausias siurblys vandens čiurkšlę iškelia į 25 metrų aukštį, o specialus purkštukas iš vandens gali suformuoti 35 metrų pločio ir 18 metrų aukščio vėduoklės formos vandens ekraną.

Įspūdingiausias Lietuvoje šokančių fontanų šou „Raudonu kilimu“ bus rodomas aštuonis kartus – penktadienį ir šeštadienį 22.30, 23.30, 00.30, 1.15 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)