Čia Jos ekscelencija visiškai nesiderėjo ir išleido net kelis šimtus litų.

Prezidentė pasivaikščiojimą po mugę pradėjo nuo pozavimo nuotraukai ant Biržos tilto, restauruotos barkentinos „Meridianas“ fone.

Pakeliui šalies vadovė sustojo prie smuiku griežiančios mergaitės ir į delną įbruko pinigą. „Duodu slapta, kad niekas nematytų, kiek“, - sukuždėjo į ausį jaunajai muzikantei D. Grybauskaitė.

Vėliau D. Grybauskaitė pasuko prekybininkų palapinių link. Čia ji įsigijo vaistažolių pundelį, skarą, pirko Jurbarko rajone pagamintos giros ir alaus.

Duonos pardavėjai iš prezidentės nepaėmė nė lito. Didžiulį duonos kepalą jie tiesiog padovanojo.

Užtat plačiausiai piniginę praverti teko žuvies pardavėjų paviljone.

Čia D. Grybauskaitė nusipirko du rūkytus karšius, rūkytą šamą ir unguriukų.

Pasivaikščiojimą po mugę D. Grybauskaitė baigė prie Kuršių marių, Šiaurės rage.

Apibendrindama pirkinius, šalies vadovė sakė: „Pinigų išleidau daug. Pirkau žuvies. Ne tik sau, ir visai komandai. Taip pat giros ir alaus vakarui. Nes vakarosime prie jūros, lauksime kitos dienos. Kadangi plauksiu laivu į jūrą, kur leisime gėles, pagerbdami žuvusius jūrininkus. Pirkau papuošalus, dar kažką. Žodžiu, šventinė nuotaika yra šventinė nuotaika. Esu įsitikinusi, kad Jūros šventė – tai visos Lietuvos šventė. Juk Klaipėda – mūsų pasididžiavimas, mūsų vartai į pasaulį visuomet buvo ir lieka. Labai dinamiškas miestas, vėjų miestas, su nuostabiom vėtrungėms. Kai čia atvažiuoji, visuomet nuotaika pagerėja, energijos daugiau atsiranda. Nes jūra įkvepia“.

DELFI paklausta, kodėl nesiderėjo, Jos ekscelencija atsakė, kad ji perka ne dėl prekės o dėl žmogaus.

„Jei patinka žmogus, perku iš jo. Nes svarbu ne tik prekė, kurią įsigyju, bet ir bendravimas su žmogumi. Taigi, į prekybą mugėse žiūriu šiek tiek kitaip“, - atsakė šalies vadovė.

D. Grybauskaitė mugėje mielai fotografavosi su visais panorėjusiaisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (377)