Spaudos konferencijoje penktadienį konservatorių partijos vykdomasis sekretorius J. Razma kritikavo Centro sąjungos, Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) bei Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) lyderių iniciatyvą surengti konferenciją apie "naująją politiką". Šią konferenciją ėmėsi globoti prezidentas Valdas Adamkus.

Konservatoriai į šią konferenciją nebuvo kviečiami, nes, centristų lyderio Romualdo Ozolo teigimu, "jie - ne liberalai".

J. Razma sakė prezidento sprendimą tapti globėju vertinąs labai teigiamai, nes "atsiranda galimybė jo reitingui tik išaugti". Anot J. Razmos, "globėjo reitingai turi būti aukštesni už globotinių".

"Galima pasveikinti, kad prezidentas įsigijo tris globotinius", sakė konservatorius.

Jis stebėjosi, kad "pirma sugalvojamas pavadinimas "naujoji politika", po to galvojama, kokį surasti turinį".

"Pirma sugalvojamas vaikui vardas, po to tariamasi trise, kaip jį pagimdyti", sakė J. Razma.

Jis teigė, kad konservatoriai "ėjo kitu keliu - nuosekliai vykdė kitą politiką", kurią savo metinėje kalboje pagyrė prezidentas, "po to atsirado programos metmenys, ir tik po to prigijo "Naujo vėjo" pavadinimas".

Anot J. Razmos, jis nežinąs, "ar galima įžvelgti, kuo Centro sąjunga pasikeitė palyginti su 1996 metais, kai ėjo į Seimo rinkimus".

Pasak konservatoriaus, "tie patys lyderiai, per beveik 4 metus nematyti naujų žmonių, naujų idėjų".

"Ši partija vis labiau tampa vieno lyderio partija", sakė J. Razma. Anot jo, vietoje buvusių dviejų lyderių - Romualdo Ozolo ir Egidijaus Bičkausko - "panašu, R. Ozolas tampa vienvaldžiu lyderiu".

Pasak J. Razmos, LLS pastaruoju metu įvyko struktūrinių pasikeitimų.

"Atsinaujinimas įvyko dirbtinai, kaip sandėris tarp "pirminės" LLS ir Pakso grupės. LLS tarsi nusipirko populiarų lyderį, sumokėdama tam tikrais vadovų postais ir įgaliojimais", sakė J. Razma. Jis pridūrė nežinąs, ar Liberalų sąjungai tai "gali užtikrinti vystymosi perspektyvą".

Anot konservatoriaus, LLS "nėra dešinioji partija, nes pasirinko koalicijos partneriais Naująją sąjungą, kurios veiksmai iki šiol buvo nukreipti prieš užsienio investicijas".

Anot J. Razmos, Naująją sąjungą remia prieš investicijas ir NATO kalbantis Arvydas Juozaitis, "kuris dar prieš prezidento rinkimus vadino V. Adamkų atėjūnu", ir Vilniaus universiteto rektorius Rolandas Pavilionis, "kuriam NS siūlo aukštą vietą savo sąraše".

"Rolandas Paksas, pasipriešinęs "Williams", patenka į bendraminčių būrį", sakė konservatorius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją