Miesto centre esanti Baltoji sinagoga yra vienas seniausių miesto pastatų, jo architektūroje persipina vėlyvojo klasicizmo ir romantizmo stilių bruožai. Kartu su vėliau pastatyta Raudonąja sinagoga ji sudaro unikalų XIX amžiaus sinagogų kompleksą.

Anot ministerijos, nedaug trūko, kad šis kompleksas būtų išnykęs. Po Antrojo pasaulio karo Baltoji sinagoga buvo paversta sandėliu, vėliau – sporto sale, jos interjeras sunaikintas, o Raudonoji sinagoga stipriai nukentėjo nuo gaisro ir pertvarkymų sovietmečiu.

Raudonoji sinagoga restauruota ir pritaikyta visuomenės poreikiams 2011 metais.

Šiemet pagal Kultūros ministerijos vykdomą programą „Kultūros ir gamtos išsaugojimas ir atgaivinimas“ sutvarkyta ir Baltoji sinagoga – atliktas vidaus patalpų kapitalinis remontas, baigti anksčiau pradėti fasadų tvarkybos darbai, įgyti baldai ir reikalinga kompiuterinė. Nauja apšvietimo ir įgarsinimo įranga sudarė sąlygas vykti įvairiems renginiams.

Sinagogoje taip pat įrengta interaktyvi ekspozicija, leidžianti geriau pažinti Joniškio istoriją.

Šiais metais atgaivintai Baltajai sinagogai skirta 350 tūkst. eurų parama iš Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo, ji sudarė 90 proc. projekto vertės. Likusią sumą davė Joniškio miesto savivaldybė.