„D. Grybauskaitė stipriai prisidėjo prie Baltijos šalių integracijos į Europos Sąjungą ir prie mūsų kontinento vienybės. Taip pat su pagarba prisimenu nepaprastą D. Grybauskaitės, kaip mano pirmosios EK narės, indėlį (...), o ypač tai, kaip su nenuilstančiu ryžtu ji dirbo, siekdama Europos Sąjungai paruošti XXI amžiaus iššūkiams tinkama biudžetą“, - pagyrų buvusiai kolegei EK oficialiame sveikinime negaili J. M. Barroso.

EK vadovas taip pat giria D. Grybauskaitę už „pavyzdingą ir sėkmingą“ vadovavimą šaliai finansinių iššūkių metais.

Karolio Didžiojo apdovanojimas teikiamas Vokietijos mieste Aachene. Jis laikomas vienu garbingiausių apdovanojimų Europoje.

1950 m. įsteigtas apdovanojimas yra teikiamas už ypatingus nuopelnus Europos idėjai ir vienybei. Juo apdovanoti Europos Sąjungos įkūrėjai – Konradas Adenaueris, Robertas Shumanas, Jeanas Monnet, taip pat Winstonas Churchillis, Vaclavas Havelas, Billas Clintonas, François Mitterrandas, Karalius Juanas Carlosas II, Vokietijos kanclerė Angela Merkel, buvęs britų premjeras Tony Blairas, Jeanas-Claude'as Junckeris ir kiti įžymus Europos bei pasaulio lyderiai.

Apdovanojimas D. Grybauskaitei bus įteiktas 2013 m. gegužės 9 d. Aachene.