DELFI skaitytojai J. Imbraso klausė, ar Vilnius yra europietiška sostinė, jeigu viešose vietose net mergaitės keikiasi rusiškai. „Aš nežinau, iš kur mūsų jaunimas tokių neigiamų dalykų yra prisigaudęs, kaip kad tų keiksmažodžių naudojimas, ar sėdėjimas miesto centre nuo ankstyvo ryto ant laiptų ir save demonstruoja“, - teigė J. Imbrasas.

Jo teigimu, Briuselyje visi dirba, visi užsiėmę, ir niekas nepuola savęs demonstruoti nei keiksmažodžiais, nei nieko neveikimu. „Čia turbūt mūsų provincialumo sindromas“, - mano EP narys.

J. Imbraso teigimu, užsieniečiai, į Vilnių atvykstantys pirmą kartą, būna sužavėti atradę tokį gražų Vilniaus Senamiestį ir gamtą. Tačiau, pasak jo, kitas klausimas, ar mes atrodome europietiškai visais aspektais.

„Tam, kad mes atrodytumėme europietiškai kasdienybėje, turėtumėme mokytis iš Europos“, - įsitikinęs politikas. J. Imbraso teigimu, Briuselyje net nejauti, kad važiuoji spūstyje.

„Vairuotojas tame automobilių sraute yra maksimaliai susikaupęs, drausmingas, jaučiasi, kad jis nenori kliudyti kitiems vairuotojams, jaučiasi didelė vairuotojų drausmė. Pas mus tokių dalykų trūksta, čia vairuotojai įsivaizduoja, kad jie vieni gatvėje, leidžia sau važiuoti kokiu nori greičiu, leidžia sau vairuojant kalbėti mobiliuoju telefonu, keiksnoja pro langus. Tai rodo mūsų provincialumą. Bet tai, aišku, yra pataisomas dalykas“, - kalbėjo J. Imbrasas.

Kitas J. Imbraso pateiktas pavyzdys – sveikinimasis su kaimynais. „Ne vienas vilnietis daugiabučio laiptinėje eidamas „labas rytas“ niekada neišgirs iš sutiktų žmonių, tuo tarpu Europoje visi sutikę net ir nepažįstamus žmones sveikinasi, su gera nuotaika visada. Tai detalės, kurios gali mums padėti sueuropėti“, - sakė europarlamentaras.

Kai kurių DELFI skaitytojų nuomone, Vilnius labiausiai atsilikusi sostinė Europoje, nes čia nėra normalaus stadiono. „Nuvažiuokite į bet kokią Europos Sąjungos senąją narę, ten mažiausiuose miesteliuose yra stadionai. O mes niekaip negalime pabaigti vieno stadiono. Nu baisu. Reikia baigti demagogiją, ir pabaigti stadioną. Ir Kubiliui tą siūliau. Jis sakė „tvarkoj, baikim“, bet kol kas nebaigtas tas stadionas“, - apgailestavo J. Imbrasas.

Priminus, kad įtariant korupcija buvo sulaikytas ir yra teisiamas jo partijos kolega, buvęs sostinės vicemeras Evaldas Lementauskas, J.Imbrasas stebėjosi, kodėl jis iki šiol nepasodintas. „Kodėl tokia nesudėtinga byla taip ilgai tampoma? Man atrodo, kad ji bus tampoma iki savivaldybių rinkimų, o po to viskas baigsis“, - savo versiją pateikė politikas.