Pasak V. Sakalausko, sekmadienį bus debesuota su pragiedruliais, orui šylant, formuosis daugiau debesų: „Daugelyje rajonų sulauksime trumpų kritulių, daugiausia tai bus lietus. Gūsingas vėjas, koks siautė šeštadienį, jau nebus toks įžūlus. Vakarų, šiaurės vakarų vėjas pūs 7–12 m/s greičiu. Įdienojus aukščiausia temperatūra pakils iki 6–10 laipsnių šilumos. Tik prie jūros vietomis užsiliks 5 laipsnių šiluma.“

Pirmadienio orai, pasak sinoptiko, nieko naujo neatneš. Naktį vietomis numatomi trumpi krituliai, o dieną jau daugelyje rajonų palis. Vakarinių krypčių vėjas dar labiau nurims. Naktį vietomis tikėtinas ir rūkas.

„Pirmadienio naktį bus tikrai nešilta. Daug kur temperatūra pažemės iki 0–4 laipsnių šalčio, tik vietomis, didžiausia tikimybė – vakariniuose rajonuose, užsiliks 1–4 laipsniai šilumos. Dieną galima tikėtis 6–11 laipsnių šilumos“, – prognozuoja V. Sakalauskas.

Šiek tiek džiugesni orai, anot sinoptiko, turėtų būti antradienį. Tiesa, atkeliaus naujas lietingas ciklonas ir vėl įkyriai, intensyviai palis.

„Bet naktį jau išnyks neigiama temperatūra. Bus 1–6 laipsniai šilumos. Na, o dieną yra tikimybės, kad sulauksime 10–15 laipsnių šilumos“, – sako V. Sakalauskas.