Skaitytojai DELFI skundėsi klimpę purve greta rūmų esančioje neasfaltuotoje automobilių stovėjimo aikštelėje, apkarto ir kelionė į mugę pėsčiomis.

„Autobusai įvažiuoja į aikštelę, pamato, kokia yra kokybė, ir sukasi atgal. Bandžiau apsisukti ir aš, tačiau turėjau murkdytis purve. Teška viskas, tikrai nemalonu“, – DELFI sakė mugės lankytoja Ieva.

Savo ruožtu į „Litexpo“ autobusu ir pėsčiomis keliavęs Tomas aiškino taip pat likęs nepatenkintas kelio kokybe.

„Nustebino, kaip atrodo takelis per mišką, kuriuo galima ateiti į „Litexpo“ parodų rūmus. Purvynė, primenanti kelią į „jomarką“19 amžiuje“, – skundėsi jis.

Žada išasfaltuoti

Savo ruožtu „Litexpo“ parodų rūmų atstovai dar trečiadienį išplatino pranešimą apie tai, kad aptariamą aikštelę numatoma išasfaltuoti.

„Litexpo“ šį mėnesį skelbs konkursą šalia esančioms automobilių stovėjimo aikštelėms asfaltuoti. Planuojama, kad pabaigus aikštelių sutvarkymo darbus, jose automobilių stovėjimo vietų padaugės nuo 400 iki 900“, – rašoma pranešime.

„Per metus „Litexpo“ sulaukia apie 3 tūkst. įvairių renginių dalyvių ir daugiau kaip 350 tūkst. lankytojų. Mes pritraukiame didžiausias Baltijos regiono parodas ir tarptautinius renginius, o žvyro aikštelės nėra mus tenkinanti „vizitinė kortelė”. Projektą įgyvendinus jau didžiųjų rudens parodų – „Baldai“, BAF – dalyviai bei lankytojai pajus asfaltuotų automobilių stovėjimo aikštelių privalumus“, – sakė „Litexpo“ generalinis direktorius Mindaugas Rutkauskas.

Aiškino, kad aikštelė – savivaldybės

DELFI primena, problemų dėl šios automobilių stovėjimo aikštelės kilo ir pernai. Tuomet jos nuotraukas feisbuke paviešino diplomatas Rolandas Kačinskas.

Tiesą, tą kartą „Litexpo“ rinkodaros ir viešųjų ryšių grupės vadove Rasa Keliuotyte DELFI sakė nesuprantanti, apie kokią aikštelę kalbama, nes visos priklausančios parodų rūmams, yra asfaltuotos.

„Tai gali būti ne mūsų aikštelė, savivaldybės žemė“, – aiškino ji.

Tačiau Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus atstovas Aleksandras Zubriakovas DELFI užtikrino, kad aptariama aikštelė – „Litexpo“ teritorija.

„Meras nuo pat darbo pradžios kas kartą susitikdamas su „Litexpo“ direktoriumi klausdavo, kada aikštelė bus sutvarkyta, nes jam taip pat gėda prieš miestiečius, kad reikia klampoti purvyne“, – sakė A. Zubriakovas.

Savo ruožtu Vilniaus miesto savivaldybė, užtikrino jis, pažada sutvarkyti aplink rūmus esančius gamtinius takus.