„Pranešu, jog atsistatydinu iš Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktoriaus pareigų ir stabdau savo narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje. Šį sprendimą priėmiau atsižvelgdamas į susiklosčiusią situaciją, kuri užkerta kelią man tinkamai atlikti savo pareigas šioje tarnyboje bei gali paralyžiuoti visos institucijos darbą.

Nuoširdžiai dėkoju visiems, kurie manimi pasitikėjo ir pasitiki, kolegoms, kurie rėmė ir remia toliau“, - rašoma J. Pagojaus atsiųstame pranešime.

Tokią pačią žinutę jis įsidėjo ir savo „Facebook“ paskyroje.

Pirmadienį teisingumo ministras Juozas Bernatonis patenkino Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos (VVTAT) direktoriaus Juliaus Pagojaus prašymą atleisti jį iš Tarnybos vadovo pareigų.

Tarnybai laikinai vadovaus VVTAT direktoriaus pavaduotoja Neringa Baronienė. Šias pareigas ji eis tol, kol įstatymų nustatyta tvarka bus paskirtas naujas VVTAT vadovas.

Praėjusią savaitę prezidentė pritarė paskirtojo premjero Sauliaus Skvernelio teiktai buvusio teisingumo viceministro J. Pagojaus kandidatūrai į teisingumo ministrus. Paskelbus iki tol neviešintą informaciją, jog pernai jis policijos pareigūnams įkliuvo vairavęs neblaivus - jam nustatyta 0,67 promilės girtumas - socialdemokratų teiktas kandidatas į ministrus pranešė atsisakantis posto būsimoje Vyriausybėje.

Apie tai J. Pagojus pranešė po susitikimo su paskirtuoju premjeru Sauliumi Skverneliu. Tiek premjeras, tiek prezidentė Dalia Grybauskaitė teigė pritarę J.Pagojaus kandidatūrai, nes procedūrų metu neturėję išsamios informacijos apie visas šios istorijos aplinkybes. Policijai įkliuvęs J. Pagojus vyko tikrintis kraujo, jo tyrimas parodė nulį promilių. Tuo remdamasis politikas ginčijo alkotesterio parodymus teisme, tačiau dviejų instancijų teismai argumentus atmetė nurodydami, kad tyrimas atliktas pažeidžiant procedūras.

Socialdemokratų vadovybė teigė nežinojusi apie partiečio prasižengimą - partijos lyderis laikinasis premjeras Algirdas Butkevičius paaiškėjus aplinkybėms pareiškė, kad J. Pagojus neturėtų užimti ir VVTAT direktoriaus pareigų. Opoziciniai konservatoriai taip pat buvo kreipęsi į prokurorus dėl J. Pagojaus skyrimo tarnybos vadovu teigdami, kad konkurso sąlygos galėjo būti sukurtos siekiant sumažinti konkurenciją J. Pagojui ir užtikrinti jam darbo vietą po spalį vyksiančių rinkimų į Seimą. Teisingumo ministerija teigė, kad konkursas vyko skaidriai, jame dalyvavo šeši asmenys. Prokurorai ir Specialiųjų tyrimų tarnyba spalio pabaigoje nusprendė nepradėti tyrimo dėl galimo dokumentų klastojimo ir piktnaudžiavimo.