J. Pagojus pareigūnams įkliuvo 2015 m. pavasarį Nidoje, kada buvo sustabdytas patikrinimui reido metu ir alkotesteris parodė „truputį virš normos“. J. Pagojus pareigūnams nesakė, kad dirba teisingumo viceministru. Taip apie įvykį visuomenė nesužinojo – yla iš maišo išlindo tik J. Pagojui tapus ministru.

„Pareigūnai paklausė darbovietės, ją pasakiau ir neslėpiau. Pareigų neklausė, o savo iniciatyva pasakymas pareigūnams, kad esu teisingumo viceministras, galėjo būti suprastas kaip spaudimas jiems dėl vienokio ar kitokio sprendimo, ko tikrai nenorėjau ir nesiekiau“, – DELFI trečiadienį sakė J. Pagojus.

Policijos departamentas patvirtina J. Pagojaus versiją.

„Jis prisistatė esantis Teisingumo ministerijos darbuotojas, tačiau nenurodė pareigų. Buvo sustabdytas per reidą, per reidą sustabdęs pareigūnas jo neatpažino“, – DELFI teigė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Antradienį BNS paviešino, kad J. Pagojus pernai metais buvo baustas už vairavimą neblaiviam. J. Pagojus tvirtina tą dieną tikrai negėręs ir būtent todėl vykęs pasitikrinti kraujo.

Iš J. Pagojaus metams buvo atimta teisė vairuoti, jos jis vis dar nėra atgavęs.

„Tiesiog kadangi įvykis buvo Nidoje, o kraują kol nuvykau pasitikrinti į žemyninę dalį Lietuvos, praėjo daugiau kaip valanda, todėl teismas taip ir vertino. Nors per tą laiką, kuris praėjo, ekspertizė pasakė, negalėjo tiek, kiek nurodė alkotesteris, iki nulio nukristi“, – pasakojo jis.

J. Pagojus kadenciją baigiančioje Vyriausybėje ėjo teisingumo viceministro pareigas. 2014 metais jis dirbo teisingumo ministro Juozo Bernatonio patarėju, teisingumo viceministro pareigas ėjo nuo 2014 metų.