Pasak ministro, kol kas turima informacijos tik apie vieno iš pilotų palaikus.

"Daugiau nieko neturime. Tas tyrimas fiksavo, kad vienas kūnas yra, ir tai, kad vandens paviršiuje visos mestos pajėgos nieko nepastebėjo. Tai yra didelė tikimybė, kad antras kūnas yra jūroje ar galimai yra ir orlaivyje. Bet tuo galėsime įsitikinti tiktai po to, kai bus arba apžiūrėtas orlaivis, jeigu nusileis dar papildomi robotai, arba tada, kai bus iškeltas orlaivis", - pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė ministras.

Jis negalėjo atsakyti, ar dar kartą papildomai bus apžiūrimas orlaivis siekiant jame rasti antro piloto palaikus.

Krašto apsaugos ministras patvirtino, kad Lietuva yra pasiryžusi įranga padėti olandų kompanijai, kuri trauks orlaivį. Tiesa, kada konkrečiai specialistai leisis po vandeniu, negalėjo atsakyti. Pirmadienį turėtų būti pasirašoma sutartis su gelbėjimo operaciją vykdysiančia olandų bendrove.

Skaičiuojama, kad vien tik orlaivio apžiūros darbai gali kainuoti 20-25 tūkst. eurų. Be to, Vyriausybė iš lėktuvo savininko - "Klaipėdos avialinijų" - gali pareikalauti atlyginimo už operaciją. Neatmetama, kad apskritai orlaivio, kuris aiškėja, buvo neapdraustas, traukimo iš 124 m gylio bus atsisakyta, gali būti apsiribojama tik kūnų ištraukimu.