Jo teigimu, ši suma gali kisti į vieną ir į kitą pusę, priklausomai nuo to, kokias išlaidas padengtų partneriai.

Į misiją siūloma siųsti dešimt karių ir transporto lėktuvą.

„Kariai aptarnautų mūsų transporto lėktuvą logistiniams poreikiams", - antradienį per spaudos konferenciją Krašto apsaugos ministerijoje (KAM) sakė J.Olekas.

Jis pabrėžė, kad galutinį žodį dėl misijos tars Seimas.

Seimui yra pateiktas nutarimo projektas, kuris leistų Lietuvai siųsti karinių oro pajėgų orlaivį „Spartan" su įgula į Centrinės Afrikos Respubliką teikti logistinę paramą ten dislokuotoms Prancūzijos pajėgoms, siekiančioms numalšinti smurtą tarp skirtingų bendruomenių.

Į parlamentą dėl Lietuvos dalyvavimo minimoje misijoje kreipėsi prezidentė Dalia Grybauskaitė, reaguodama į Prancūzijos prašymą vieno mėnesio misijai išsiųsti transportinį orlaivį su įgula ir aptarnaujančiu personalu.

Planuojama, kad pagrindinė karinio orlaivio su įgula ir priežiūros personalu dislokacijos vieta būtų Gabono Respublika, iš kurios būtų vykdomi skrydžiai į Centrinės Afrikos Respubliką, teigiama Seimo nutarimo projekto aiškinamajame rašte.

Lietuvių misija planuojama balandžio-birželio mėnesiais.

ES užsienio reikalų ministrai pirmadienį pritarė ir papildomai ES karinei misijai Centrinėje Afrikos Respublikoje.

Lietuvos kaimynės taip pat planuoja dalyvauti operacijoje Afrikoje. Estija ketina siųsti iki 55 karių, Latvija dėl konkretaus indėlio kol kas neapsisprendė.