„Ką reiškia ta ypač slapta STT pažyma? Ar VMVT yra koks nors strateginis objektas? Juk slaptumas kaip tik gimdo korupciją, nepasitikėjimą valstybe. Todėl aš labai norėčiau, kad tie pažymoje neva esantys mano pokalbiai būtų paviešinti. Tikiu, kad tie žmonės, su kuriais esu bendravęs, sutiktų“, - interviu dienraščiui „Lietuvos rytas“ sakė J. Milius.

Jis teigė planavęs nuo Naujųjų metų išvažiuoti ir imtis darbo tarptautinėje organizacijoje, tačiau kaltinimai korupcija šiems planams labai pakenkė.

„Tačiau esu sulaukęs ir užsienio verslo įmonių kvietimo. Bet kol kas norėčiau pats viską sudėlioti į lentynas. Juk dar vyksta ir ikiteisminis tyrimas“, - dienraščiui tvirtino J. Milius.

BNS primena, kad klausimas dėl galimybės J. Miliui toliau eiti pareigas iškilo, teisėsaugai pateikus jam įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu. Teisėsauga įtaria, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

J. Milius kartu su žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė pastaruoju metu prieštaringų vertinimų sulaukė ir dėl dalyvavimo vakarienėje ir medžioklėje su verslininkais. Galimą pareigūnų interesų konfliktą aiškinasi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

Vyriausybė ketvirtadienį nepritarė J. Miliaus veiklos ataskaita ir pavedė žemės ūkio ministrei paruošti Vyriausybės nutarimą dėl J.Miliaus atleidimo iš pareigų. Vyriausybės įstatymas numato, kad nepritarimas veiklos ataskaitai gali būti pagrindas įstaigos vadovą atleisti iš pareigų.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Algirdas Butkevičius ragino J. Milių trauktis iš pareigų savo noru, tačiau nuo 2010 metų tarnybai vadovaujantis pareigūnas savo kaltę kategoriškai neigė ir atsistatydinti atsisakė.