Seimo nariai klausia, kokios aplinkybės lėmė, kad J. Bernatonis tarpininkavo organizuodamas Druskininkų savivaldybės mero Ričardo Malinausko susitikimą su Generaliniu prokuroru.

Taip pat klausiama, ar ministras tarpininkaudamas žinojo apie ikiteisminius tyrimus, kuriuose figūruoja ir R.Malinauskas bei prokuratūros kreipimusi į teismą ginant viešąjį interesą dėl statybų teisėtumo, kuriuose figūruoja Druskininkų savivaldybė ar R.Malinauskas.

„Jeigu taip, ar suvokėte, kad esant tokioms aplinkybėms mero R.Malinausko pokalbis su Generaliniu prokuroru gali būti traktuojamas ir kaip bandymas įtakoti ikiteisminį tyrimą ar viešojo intereso gynimą?“ – teiraujasi parlamentarai.

Teisingumo ministro taip pat prašoma atsakyti, kaip meras R.Malinauskas grindė savo prašymą tarpininkauti dėl susitikimo su Generaliniu prokuroru ir kad būtent ministras jį gali suorganizuoti.

„Politiniai oponentai ir jų rėmėjai bando ne tik kelti ir plėtoti politinius skandalus prieš socialdemokratus, bet ir ėmėsi naujos melo kampanijos, kurios tikslas – sukelti nepasitikėjimą tarp partijos vadovų,“- šiandien išplatintame pranešime teigia ministras J.Bernatonis.

Jo nuomone, viešojoje erdvėje pasirodę vieno žurnalisto pasvarstymai neva kai kurie LSDP lyderiai veikia prieš A. Butkevičių yra nieko bendro su realybe neturintis melas ir noras pakirsti vieningas partijos gretas.

„Didelis visuomenės pasitikėjimas ministru pirmininku Algirdu Butkevičiumi, LSDP ir Vyriausybe neduoda ramybės politiniams oponentams. Išbandę skandalų strategiją, dabar jie ėmėsi sąmokslo kūrimo, gandų gamybos ir LSDP vadovybės kiršinimo taktikos. Noriu nuraminti politinius oponentus – socialdemokratų gretos yra kaip niekada vieningos, o partijos ir jos narių pasitikėjimas partijos lyderiu A. Butkevičiumi yra visapusiškas ir nekeliantis jokių abejonių“, – teigia J. Bernatonis.