Pasak jo, įstatymai užtikrina, jog konkursuose į valstybės tarnybą nebūtų protegavimo, o diskriminuoti kandidatų dėl jų priklausymo politinei partijai negalima.

Konkursą į Teisingumo ministerijai pavaldžios Vartotojų teisių apsaugos tarnybos direktoriaus pareigas šią savaitę laimėjo teisingumo viceministras, taip pat Socialdemokratų partijos narys Julius Pagojus.

„Aš neturiu pagrindo abejoti skaidrumu, juo labiau, kad dabar yra pagal valstybės tarnybos įstatymus užtikrinamas filmavimas, oficialūs klausimai, buvo nepriklausomų organizacijų atstovų. O kaltinti, kad partijos narys laimi, tai mes negalime diskriminuoti žmonių dėl partiškumo“, - BNS Pravieniškėse trečiadienį sakė J.Bernatonis.

„Atvirkščiai, aš sakyčiau, kad Europos demokratija remiasi politinėmis partijomis ir kol mes politinių partijų Lietuvoje neišvystysime, tol demokratijos neturėsime“, - pridūrė jis.

Taip ministras kalbėjo po to, kai opozicinės konservatorių frakcijos Seime narys Jurgis Razma pareiškė, kad jis galėjo proteguoti J.Pagojų į tas pareigas.

J.Razma BNS teigė, kad jam įtarimų sukėlė griežtesni nei anksčiau reikalavimai bandantiems tapti minimos institucijos vadovais, o tai gali reikšti, jog šie reikalavimai buvo sukurti siekiant apriboti konkurenciją J.Pagojui.

„Įtarimus man ponas Razma reiškia per metus du - tris kartus. Matyt, jis tokią turi užduotį“, - kalbėjo teisingumo ministras.

Konkurse į Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos vadovo pareigas dalyvavo šeši asmenys.

28-erių J.Pagojus 2011 metais įgijo teisės magistro laipsnį Vilniaus universitete, 2012 metais taip pat Vilniaus universitete įgijo ekonomikos bakalauro laipsnį. 2012 - 2014 metais jis dirbo teisingumo ministro J.Bernatonio patarėju, o nuo 2014 metų eina teisingumo viceministro pareigas.

J. Pagojus taip pat vadovavo kelioms Lietuvos jaunimo organizacijoms.