„Kas įdomu – prokuratūra savo rekordą pasiekė, ja pasitiki beveik 30 proc. apklaustųjų. Jeigu anksčiau ji būdavo dugne su teismais, tai dabar atsiplėšė. (...) Siečiau su E.Masiulio ir kitomis istorijomis, kad prokuratūra puolė kažką daryti, kažką pagauna“, – BNS sakė apklausą apie gyventojų pasitikėjimą valstybės institucijomis atlikusios bendrovės „Vilmorus“ direktorius sociologas Vladas Gaidys.

Generalinė prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) gegužę pranešė, kad tiria įtarimus, jog koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis galėjo perduoti buvusiam Seimo nariui ir buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui apie 100 tūkst. eurų kyšį. Taip pat įtariama, kad R.Kurlianskis per Seimo narį „darbietį“ Vytautą Gapšį už kyšius siekė paveikti Darbo partijos narius, kad jie veiktų koncerno interesais. Tirdami šią bylą, teisėsaugos pareigūnai atliko daug kratų, poėmių, apklausų. Viešai pranešta apie pareikštus įtarimus verslininkui ir buvusiam politikui.

Prokuratūra vykdo bendrą tyrimą kartu su STT. STT nėra sąraše institucijų, apie kurių pasitikėjimą apklaustieji išreiškė nuomonę.

Kaip rodo „Vilmorus“ atlikta apklausa, prokuratūra pasitiki 29,9 proc. apklaustųjų, prieš mėnesį pasitikėjimą ja išreiškė 29,6 proc.

Kaip ir anksčiau, Lietuvoje labiausiai pasitikima ugniagesiais gelbėtojais – 90,3 proc. apklaustųjų nurodė labiausiai pasitikintys gaisrus gesinančiais ir įvairias avarijas, incidentus likviduojančiais pareigūnais.

Policija pasitiki 57,2 proc. apklaustųjų, kariuomene – 54,8 proc., švietimu – 49 proc., „Sodra“ – 49,7 proc., Valstybės sienos apsaugos tarnyba – 46,1 proc.

Lietuvos gyventojai labiausiai nepasitiki teismais – 25,9 proc., Vyriausybe – 22,1 proc., Seimu – 10,5 proc. ir partijomis – 7,8 proc.

Reprezentatyvią apklausą visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ atliko birželio 3 - 10 dienomis.