„Paprastomis ir vien tik finansinėmis priemonėmis mes nieko neišspręsime. Šita demografinė duobė yra didžiausias pavojus Lietuvos kaip valstybės saugumui“, - laidoje „Dienos klausimas“ kalbėjo D. Pavalkis.

Pasak jo, jeigu pripažinsime, kad mūsų valstybės strateginis tikslas yra neišnykti, tai tada visos priemonės, taikomos švietime, sveikatos apsaugoje, socialiniuose reikaluose, galėtų būti pamatuojamos, kaip jos pakeitė šalies demografinę situaciją.

„(Apie demografiją – red.) turime kalbėti taip, kaip kalbėjome apie gynybą, kad skirtume iki 2 proc. BVP ir t.t., ir visos partijos, valdžios struktūros pasirašo. Manau, kad mūsų demografinė situacija yra tikrai pavojingesnė, nes kam ta gynyba, kam viskas bus daroma, jeigu nebus žmonių“, - kalbėjo D. Pavalkis.

Pirmadienį minima tarptautinė vaikų gynimo diena. Ši diena, įteisinta 1949 metais – tai priminimas visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises. Tai pagrindinė sąlyga, kuriant ir formuojant humanišką, teisinę ir dvasiškai sveiką visuomenę, rašoma tarp šios dienos įteisinimo siekių.

Žinių radijo“ laida „Dienos klausimas“ transliuojama darbo dienomis 13.10 val.