Vakarop, po apklausos STT būstinėje, įtariamasis paleistas, Šiaulių miesto apylinkės teismo sprendimu, jį nušalinus nuo pareigų Mokesčių inspekcijoje.

"Šiaulių krašto" žiniomis, STT vakar E. Vaineikiui pareiškė įtarimus dėl bandymo papirkti Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorą. Šaltinių teigimu, Mokesčių inspekcijos vadovas už žadamą atlygį siekė, kad sprendimas būtų švelnus pažįstamam verslininkui, kuris yra įtariamas 2,7 milijono litų pasisavinimu.

Vakar po pietų STT pareigūnai sulaikė ir svetimo turto stambiu mastu pasisavinimu įtariamą šiaulietį verslininką.

Apie devynias ryto į Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininko kabinetą užėjusiems STT Šiaulių valdybos pareigūnams įtarimą sukėlė E.Vaineikio elgesys.

Įtariamas neblaivumas nepatiko ne tik STT agentams, bet ir VMI vadovams. VMI viršininko Modesto Kaseliausko įsakymu, vakar E. Vaineikis nušalintas nuo pareigų.

"Gaila, kad jaunas žmogus gadinasi sau gyvenimą", - teigė Seimo narys E. Žakaris. LSDP Šiaulių skyriaus vadovui nesmagu ne tik dėl to, kad partijos bendražygiui pareikšti įtarimai papirkimu, bet ir dėl įtariamojo girtumo.

E. Vaineikis nuo 2002-ųjų yra Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) narys. Jis yra LSDP tarybos narys, buvo Seimo nario socialdemokrato Edvardo Žakario visuomeninis padėjėjas ir LSDP Šiaulių miesto skyriaus pirmininko pavaduotojas. Dalyvavo 2008-ųjų Seimo rinkimuose, šiemet tapo Šiaulių miesto savivaldybės tarybos nariu.

LSDP informacijos centras pranešė, kad lapkričio 14 d. bus šaukiamas skubus LSDP Šiaulių skyriaus tarybos posėdis. „Šiaulių skyriaus taryba ketina sustabdyti Evaldo Vaineikio narystę partijoje, kol vyks ikiteisminis tyrimas“, - sako LSDP pirmininkas Algirdas Butkevičius.