DELFI žiniomis, tokia sutartis pasirašyta dar praėjusios Vyriausybės vadovo socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus.

2016-ų metų spalio 14-ą dieną tarp LR Vyriausybės ir UAB „Civitta“ pasirašytos sutarties vertė – 460 919,25 euro. Sutartis galioja iki 2019-ų metų birželio 30-os dienos.

Pasak Seimo narių „tvarkiečio“ Vytauto Kamblevičiaus ir konservatoriaus Kazimiero Starkevičiaus, šis viešumon iškilęs faktas leidžia abejoti, ar Seimo nariams pateiktos išvados iš tiesų yra objektyvios, o ne tokios, kokių norėtų Vyriausybė ar valdantieji „valstiečiai“.

Pasak Seimo Kaimo reikalų komiteto atstovų, Seimo valdyba ir pats Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis padarė viską, kad Seimo nariai negautų objektyvių ir nepriklausomų išvadų.

„Mūsų žiniomis, išvadas, kurios iš esmės yra palankios Vyriausybės siūlomam pataisų paketui, parengė suinteresuoti ekspertai, todėl mums, kaip Seimo nariams, objektyvių išvadų pateikta nebuvo, dėl ko galimai dalis Komiteto narių galėjo būti suklaidinti ir balsuoti neįsigilinę į klausimų esmę“, - DELFI teigė politikai.

Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis tokius kaltinimus atmeta ir teigia, kad Vyriausybė šiuo atveju – ne prie ko.

„Iš tiesų, sutartis, kuri pasirašyta dar praėjusios Vyriausybės, su bendrove „Civitta“ yra. Tai yra sutartis dėl dėl bendrųjų funkcijų konsolidavimo projekto parengimo. Tačiau jokio suinteresuotumo ar galimo neobjektyvumo premjeras neįžvelgia, nes konkursą ekspertizei dėl urėdijų reformos atlikti skelbė ne Vyriausybė, o Seimas“, - per savo patarėją Tomą Beržinską perdavė Vyriausybės vadovas.

Susisiekti su įmonės „Civitta“ vadovu Kęstučiu Jovaišu DELFI nepavyko. Nurodomu telefonu atsiliepusi moteris prisistatė administratore ir teigė, kad kas nors iš bendrovės atstovų komentuoti arba nekomentuoti šį klausimą galės anksčiausiai ateinantį pirmadienį.