Vytautas Didysis – šį valdovą tikrai žino kiekvienas lietuvis. Be jo neįsivaizduojama Lietuvos istorija. Apie jį galima daug pasakoti. Šį kartą priminsime, jog prieš penkis šimtus aštuoniasdešimt ketverius metus spalio 27 dieną Trakuose mirė Lietuvos didysis kunigaikštis Vytautas.

Tačiau ar žinome, kokia buvo paskutinė Vytauto kelionė? Kur jis lankėsi? Apie ką galvojo? Kodėl staiga taip mirė? Gal buvo sąmokslas prieš jį? Netikėta mirtis visada įtartina. Kokias paslaptis slepia paskutiniai trys gyvenimo mėnesiai? Norėdami surasti atsakymus į šiuos klausimus, mes pakartosime paskutinę Vytauto Didžiojo kelionę. Parodysime Jums tas vietas, kurias paskutinį kartą aplankė mūsų garsiausias valdovas.

Kita tema „Istorijos detektyvų“ laidos tema - žiaurios kovos su kryžiuočiais, ištikimybė senajai protėvių religijai, pirmasis telefonas, pirmoji elektros lemputė, pirmoji muzikos mokykla. Kur visa tai?

Jei galvojate, kad šios inovacijos buvo įgyvendintos Vilniuje, tai smarkiai klystate. Inovacijų sostinės vardą turi kitas miestas. Ir ne ne miestas, o šiandien ramus miestelis. Kuri tokia vieta yra ypatinga Lietuvoje? Kas gali didžiuotis?

„Istorijos detektyvai“ kartu su Virginijumi Savukynu šį šeštadienį 13.00 val. per LRT televiziją.