Prieš tai politikas paskambino į DELFI redakciją ir pareiškė turįs nepatikrintos informacijos, kad dėl spektaklio gali būti sprogdinamas teatras. Politikas nesakė, iš kur gavo tokios informacijos, tik klausė patarimo, kaip elgtis tokioje situacijoje, mat sakė nelabai tikįs tokiais grasinimais.

Kiek vėliau politikas paskambino dar kartą ir pranešė informavęs policiją.

Stanislovas Buškevičius
S. Buškevičius teigia nepritariąs šio spektaklio rodymui, bet, jo nuomone, bet kurią informaciją apie galimus nusikaltimus reikia vertinti rimtai ir tikrinti.

„Paskambinau S. Skverneliui, man dabar ramu viskas. Sakau, ar jūs turit (informacijos – DELFI), sako, neturim, bet kažkaip jis sako, neaišku, ar rytoj neturėsime. Taip ir pasakė. Šiai dienai neturi, neaišku, ar rytoj neturės“, - sakė politikas.

S. Buškevičius baiminosi, kad šie grasinimai nebūtų priskirti jam, mat jis yra griežtai pasisakęs prieš spektaklį.

Beje, šis Kauno politikas į DELFI kreipėsi dar penktadienį. Tąkart jis apie pavojus nekalbėjo, tiesiog siekė išsakyti savo priešišką poziciją dėl kūrinio turinio.

Generalinis komisaras S. Skvernelis DELFI patvirtino, kad trečiadienį jam skambino S. Buškevičius. Jis policijos vadovo klausė, kaip reaguojama į tokius pranešimus, tačiau jokių neva rengiamo sprogdinimo detalių nepateikė.

Saulius Skvernelis
„Į kiekvieną tokį pranešimą reaguojame rimtai. Jei jis turi informacijos apie rengiamą nusikaltimą, privalo pranešti policijai. Už rengiamo nusikaltimo slėpimą numatyta atsakomybė“, - sakė S. Skvernelis.

S. Skvernelis sakė, kad paskambinęs S. Buškevičius tiesiai nepasakė, kad bus susprogdintas teatras, jis klausė, ar policija neturi informacijos, kad jis sprogs.

Policijos departamentas informaciją perdavė Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Festivalio „Sirenos“ atstovė spaudai Kristina Savickienė DELFI teigė neturinti jokios informacijos apie sprogimus ar panašius dalykus, tačiau visą reakciją dėl R. Castellucci spektaklio ji pavadino perdėta.

„Kol kas tokių žinių neturime, tik žinome, kad yra planuojama tyli protesto akcija, organizuojama ateitininkų. Iš policijos mes kol kas jokių žinių neturime. Aš nežinau, kaip vertinti visą šitą ažiotažą, nes mūsų festivalis nepristato nieko tokio, kas įžeistų kažkieno jausmus ar kurstytų nesantaiką. Tiesiog yra kaip yra, tai priešrinkiminiai batalijų laukai, mes kažkaip stengiamės, kiek įmanoma, sukontroliuoti tą situaciją, suvaldyti, bet ne viskas yra mūsų jėgoms“, - teigė K. Savickienė.

„Mes priimame priešingą nuomonę, jei ji išdėstoma normaliai, jeigu yra einama į konstruktyvų dialogą. O jeigu pasitelkiami grasinimai, tai aš nemanau, kad tai krikščioniška pozicija“, - pridūrė festivalio atstovė.

DELFI primena, kad R. Castellucci spektakliu nepasitenkinimą išreiškė spektaklio nematę Seimo nariaiVidmantas Žiemelis ir Vilija Aleknaitė-Abramikienė, kurie parengė du atskirus rezoliucijų projektus.

Krikščionių partijos frakcijos seniūnas V. Žiemelis siūlė spektaklį uždrausti, o konservatorė V. Aleknaitė-Abramikienė – boikotuoti, nes esą degraduoti uždrausti negalima. Ši politikė, be kita ko, spektaklį pavadino „kultūrine pedofilija“ ir pasiūlė prišlapinti kultūros ministrui į lėkštę bei sakyti, kad tai menas. Galutinį rezoliucijos variantą Seimas turėtų tvirtinti trečiadienį.

Ištrauka iš spektaklio: