Žiniasklaidoje buvo skelbta, kad krepšininkas įvažiavo į centrinę gelbėjimo stotį ir atvežė savo vandens motociklą, kol gelbėtojai atliko remonto darbus, J. Valančiūnui buvo pasiūlyta pasivažinėti kitu, gelbėtojams priklausančiu, vandens motociklu. Krepšinio federacijos atstovai teigia, kad automobilį paplūdimyje vairavo ne J. Valančiūnas.

Vis dėlto gamtininkai stebisi tokiu gelbėtojų gerumu, nes Palangoje jau daug metų nėra vietos, kurioje paprasti žvejai galėtų išvažiuoti prie jūros ir atsivežti savo vandens transporto priemones ir jie už tokį važinėjimą paplūdimiu yra baudžiami.

Išvažiuoti prie jūros neleidžiama

Pajūrio regioninio parko vyr. ekologas Erlandas Paplauskis teigė, kad Palangos savivaldybė jau ne pirmus metus neparengia išvažiavimo prie jūros tvarkos. Kol dokumentai neparengti, važinėti paplūdimiu Palangoje nėra galima, pasak parko darbuotojo, nuo to ypač kenčia paprasti žvejai.

„Lietuvoje yra parengtas pajūrio juostos tvarkymo planas ir yra numatyta gal apie 10 išvažiavimų į pajūrį, kur žvejai galėtų nusileisti savo valtis ir išplaukti į jūrą, tačiau realiai, neskaitant Šventosios ir Klaipėdos uosto, mūsų parke funkcionuoja tik du išvažiavimai: Karklėje ir Nemirsetoje. Bet pagal parengtą tvarką, įrašyta, kad savivaldybės turi pasirengti ir nusistatyti tvarką, kaip išvažiuoti į pajūrį, o Palangos savivaldybė šitos tvarkos nepasirengė ir šiuo metu mes negalime leisti išvažiuoti į pajūrį žvejams. Kol savivaldybė neparengė tvarkos, tai yra pažeidimas“, - pasakojo E. Paplauskis.

Pasak parko darbuotojo, kol savivaldybė neparengė išvažiavimo prie jūros tvarkos, tokie pasivažinėjimai paplūdimiu yra nelegalūs: „Privažiavimo tvarką būtina parengti visoje pajūrio juostoje, mūsų parkas nėra kažkuo išskirtinis, visoje Palangos savivaldybės teritorijoje negalima privažiuoti prie jūros, kol nėra parengta išvažiavimo tvarka. Dokumentuose yra numatytas išvažiavimas ir prie gelbėjimo stoties, kur įvyko įvykis, tačiau kol savivaldybė nepatvirtina tvarkos, tol tai yra nelegalu.“

Gelbėtojų vado gerumas: saugo ir prižiūri J. Valančiūno motociklą

Neseniai Palangos gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas atleido iš darbo savo darbuotoją dėl to, kad jis duodamas interviu DELFI portalui tiesioginės konferencijos metu laikė rankas kišenėse. Tačiau gelbėtojų vadovas J. Valančiūnui buvo kur kas atlaidesnis – ne tik suremontavo žvaigždės vandens motociklą, bet priėmė jį saugoti ir prižiūrėti.

„Jis įvažiavo į centrinę gelbėjimo stotį, po to aš pats vairavau tą džipą. Ir mes suremontavome motociklą ir Valančiūnas paliko gelbėtojams jį eksploatuoti, naudotis, matot, koks jis geras žmogus. Nepadovanojo, bet leido naudotis, o jeigu jis atvažiuos, turės laiko, galės su juo plaukioti. Motociklas stovi mūsų prižiūrimoje teritorijoje, mes jį prižiūrime, padedame“, - pasakojo J. Pirožnikas.

Paklaustas, ar tuomet visi žmonės gali pas juos atvežti savo vandens motociklus saugojimui ir remontui, gelbėtojų vadas atsakė: „Jeigu jūs savo turėtumėt motociklą ir jums padėčiau, tikrai.“

Lietuvos krepšinio federacijos Viešųjų ryšių ir rinkodaros direktorius Linas Kunigėlis teigė, kad automobilis buvo paplūdimyje, tačiau jį vairavo ne J. Valančiūnas.

„Mano turimomis žiniomis, jūsų turima informacija nėra visai tiksli. Taip, Jonas buvo paplūdimyje, bet automobilį, kuriuo buvo gabenamas motociklas paplūdimio teritorijoje vairavo ne jis“, - laiške rašė L. Kunigėlis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (519)