Kiti gyvenamojo ploto Vilniuje neturintys naujieji parlamentarai būdami sostinėje nakvoja "Balatono" ir "Draugystės" viešbučiuose. Tai valstybei kainuoja apie 10 tūkstančių litų per mėnesį.

Naujokų įkurtuvės visuose 75 Seimo viešbučio butuose planuojamos tik po gero mėnesio. Įkurtuvių data gali būti nukelta ir dėl to, kad teks remontuoti buvusių parlamentarų sulaužytas lovas, santechnikos mazgus bei iškuopti kalnus šiukšlių. Pavardės tų politikų, kurie sugebėjo sulaužyti lovas ar apšnerkšti kambarius, yra kruopščiai slepiamos.

Bus traukiami burtai, kas Seimo viešbutyje kokiame kambaryje gyvens iš naujų Seimo narių. Surengti burtų traukimą buvo nuspręsta po to, kai daugelis naujųjų įstatymų leidėjų pareiškė norą įsikurti erdvesniuose trijų kambarių butuose, kurių skaičius yra ribotas. Išlaidas už komunalines paslaugas valstybė, pagal įstatymą, padengs tik tiems parlamentarams, kurie gyvena toliau nei 25 kilometrai už sostinės ribos.

Į sostinę ketveriems metams atvykstantys gyventi parlamentarai turės pasirūpinti indais, puodais ir užuolaidomis. Žiemą ištverti su plonais Seimo apklotais įmanoma tik užsigrūdinusiems žmonėms, tad viešbučio darbuotojai primena naujokams, kad jie atsivežtų ir šiltesnių antklodžių.

Skirtingai nei viešbučio butai, visi tarnybiniai Seimo automobiliai grąžinti. Vienas paskutinių čia įriedėjo Nijolės Oželytės apdaužytas automobilis, kurio remontas dar nebaigtas. Avariją N.Oželytė patyrė paskutinę buvusio Seimo kadencijos dieną.

Prašymus gauti tarnybinį "Volkswagen Golf" parašė trečdalis naujokų. Palyginti su ankstesnėmis kadencijomis, naujokai yra gerokai turtingesni ir dauguma jų važinėja geresniais nei Seimo ūkio automobiliais. Tie politikai, kurie susisiekimo priemonių atsisakė, kas mėnesį gaus 830 litų kompensaciją. Nemažai naujokų svarsto galimybę šiuos pinigus panaudoti naujam automobiliui pirkti.