Šiemet Vasario 16-ąją Lenkijos prezidento Bronislawo Komorowskio  Vilniuje nebus. Prezidentės Dalios Grybauskaitės spaudos tarnyba pranešė, kad „užsienio svečius nuspręsta kviesti tik į jubiliejinius renginius “.

Lietuvos Prezidentūra taip pat atkreipė dėmesį, kad sausio 27 dieną prezidentai buvo susitikę Aušvico išlaisvinimo minėjimo metinėse, o vasario 22 dieną susitiks Kijeve Maidano metinių minėjime. 

„Su Lenkijos prezidentu B.Komorowskiu prezidentė pastaruoju metu kas mėnesį matosi tarptautiniuose renginiuose ir aptaria svarbiausius darbo reikalus“, - teigiama prezidentės spaudos tarnybos komentare BNS.

Ne vienus metus Lietuvos ir Lenkijos prezidentai dalyvaudavo kaimyninių šalių Nepriklausomybės dienos minėjimo renginiuose vasario 16-ąją ir lapkričio 11-ąją.

Lenkijai minint nepriklausomybės atgavimą 1918 metais, prezidentė lapkričio 11-ąją Varšuvoje viešėjo 2009, 2010, 2011 ir 2013 metais. Prieš tai šia proga į Lenkiją vykdavo ir tuometinis prezidentas Valdas Adamkus - jis Varšuvoje lankėsi lapkričio 11-ąją 2007 ir 2008 metais.

Lenkijos prezidentas į Vilnių pasveikinti lietuvių paprastai atvykdavo Vasario 16-ąją. B.Komorowskis paskutinį kartą Vilniuje Valstybės atkūrimo dienos proga lankėsi 2013 metais. Pernai vizitas taip pat buvo derinamas, bet Lenkijos vadovas negalėjo atvykti dėl patirtos traumos.

Nei Lietuvos, nei Lenkijos Prezidentūra neatsakė į BNS klausimą, kieno iniciatyva tradicija išnyko.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (659)