Jų iniciatorius, "prastūmęs" gyvybiškai svarbias nueinantiesiems Seimo nariams pataisas, konservatorių partijos narys Petras Šakalinis stengėsi nuo galimų netikėtumų apdrausti save bei savo kolegas.

"Mes, Seimo nariai, pamatėme, kad jokiuose įstatymuose nesame apdrausti, todėl reikėjo nors tokios pataisos", - vakar "Kauno dienai" sakė pataisų autorius. Pasak jo, būtent tokios reformos reikėjo baigiant kadenciją. Buvęs parlamentaras mano, kad nei Seimo darbo sąlygų įstatymas, nei kiti įstatymai neapibrėžia ketverius metus ar daugiau Seime išdirbusio žmogaus sąlygų. "Toks politikas juk turi tam tikrą patirtį, todėl ir inicijavau šią pataisą", - teisinosi P.Šakalinis.

Pataisų sumanytojas nesutinka, jog gali kilti tam tikrų problemų dėl konkurencijos patenkant į valstybės vietą. "Seimo narys negalėjo užimti kitų pareigų kaip tik dirbdamas parlamente", - dar vieną pataisos atsiradimo gelbėjimosi ratą išmetė konservatorius. Jo manymu, per keletą metų daug kas pasikeitė - pavyzdžiui, Seime dirbęs mokytojas jau negalės grįžti į seną darbo vietą.

Pasinaudoti pataisa inicijuotomis privilegijomis, jo manymu, galės visi, išskyrus "atėjusius iš kūrybinio darbo" - mokymo įstaigų, konkrečiai, universitetų. Jie grįš į tas pačias vietas pagal ankstesnius įstatymus.