Baltieji rūmai praneša, kad pagrindinis šio vizito akcentas – tiesioginis bendravimas su Kubos žmonėmis. Todėl B. Obama pirmadienį vakare pasakys kalbą, kuri bus tiesiogiai transliuojama per radiją ir televiziją.

Į Havaną B. Obama atskrido jau sekmadienio vakarą, todėl spėjo apžiūrėti neseniai iš naujo atidarytą JAV ambasadą Havanoje, pasivaikščiojo po sostinės senamiestį, o pirmadienį susitiks su Kubos prezidentu Rauliu Castro, stebės kubiečių ir amerikiečių beisbolo komandų rungtynes.

„Tai demonstruoja, kad ilgą laiką Kubai taikyta izoliacinė embargo politika – neveikia, kad JAV pamažu atsisako šaltojo karo metu taikytos politikos ir siekia normalizuoti santykius. Tai atveria galimybes tiek vienai, tiek kitai valstybei: JAV plėtoti savo verslą ir susigrąžinti prarastą įtaką Lotynų Amerikos regione, o Kubai – plėtoti tarpusavio santykius su savo emigrantais, kurie išvyko iš Kubos, bei skatinti verslą ir ekonominius santykius“, - laidoje „Žvilgsnis“ kalbėjo G. Žukaitė.

Visą laidos „Žvilgsnis“ įrašą galite išgirsti
www.ziniuradijas.lt/epizodas/2016/03/21/zvilgsnis/55820

Griežtai draudžiama ŽINIŲ RADIJO paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti ŽINIŲ RADIJĄ kaip šaltinį.