Žadėtų valdžios sprendimų dėl K. Brazauskienės iškeldinimo nėra. Toks neveiklumas stebina konservatorius, kurie kėlė klausimą dėl K. Brazauskienės rentos.

„Aš manau, kad po to Kosntitucinio teismo išaiškinimo, kuris labai ryškiai iškėlė privilegijų negalimumo klausimą buvusiam prezidento sutuoktiniui, reikėtų neapsistoti vien ties rentos klausimu. Natūralu, ir iš visuomenės buvo girdėti, kad iškyla klausimas ir dėl rezidencijos. Tokiu atveju būtų logiška, kad Vyriausybė ir visa valdančioji koalicija jaustų atsakomybę ir baigtų tą aiškinimąsi“, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė konservatorius Jurgis Razma.

Jurgis Razma
Vyriausybė teigia iki žiemos parengsianti teisės aktus, kaip įgyvendinti Konstitucinio Teismo išaiškinimą. Prezidentūra, kurios rezidencijoje gyvena K. Brazauskienė, problemos nemato. Esą teismas sprendė jos rentos, bet ne gyvenamosios vietos klausimą, todėl sukti galvos dėl iškeldinimo neverta. Opozicija šio klausimo palikti ramybėje nežada.

Pati K. Brazauskienė rezidencijoje Turniškėse vasarą būna retai, dažniau laiką leidžia namuose Trakų rajone arba Nidoje. Turniškėse ji žada gyventi tol, kol valdžia nenuspręs kitaip.

„Man juokingai atrodo, prie A. Brazausko tokių neaiškumų nebuvo. Kodėl aš turiu priimti sprendimus? Aš esu vykdytoja. Išrinkom valdžią, išrinkom Seimą, kuris už mus galvoja ir turi būti visiems lygus ir teisingas. Toje gyvenamoje vietoje aš niekam nekenkiu, orgijų nekeliu ir už komunalines paslaugas moku. Aš esu labai drausminga, aš suprantu žodį „įstatymas“ ir niekad jam neprieštarausiu. Kokį sprendimą priims, tokį vykdysiu, manęs išnešti arba išvežti nereikės“, – „Lietuvos ryto“ televizijai kalbėjo K. Brazauskienė.

K. Brazauskienė 2010 m. su prezidentūra yra sudariusi rezidencijos panaudos sutartį, kuri galioja iki kitų metų.