Ketvirtadienį dienraštis "Respublika" rašo, kad informacija diskeliuose dar tebešifruojama, tad pareigūnai nesiryžo prognozuoti, kas dar gali būti aptikta.

"Paimtuose diskuose rasta įvairių programų. Pavyzdžiui tokių, kuriomis galima "atrišti" mobiliuosius telefonus. Ten yra įvairių kitų programų, bet ko nors rimta neradome", sakė VSD darbuotojai.

Toliau tiriamas ir anksčiau iš P. Iljino apžiūrai paimtas kompiuteris.

P. Iljinas išgarsėjo po to, kai Rusija paskelbė sulaikiusi jį kaip Lietuvos ir JAV šnipą, mėginusį įsilaužti į Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FST) kompiuterių tinklus.

Šią savaitę P. Iljinas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, pareikšdamas, jog jį terorizuoja VSD pareigūnai, o antradienį skubiai išvyko į Lenkiją. Prieš išvykdamas, jis pasigyrė turįs du kompiuterių diskinius kaupiklius su Lietuvos žvalgybos veiklą Rusijoje įrodančia informacija.

Pasienyje su Lenkija šiuos diskus muitininkai konfiskavo ir perdavė VSD.

Saugumo pareigūnai neatmeta versijos, jog P. Iljinas ketina prašytis politinio prieglobsčio kurioje nors Vakarų valstybėje, prisistatydamas kaip Lietuvos ir Rusijos specialiųjų tarnybų persekiojamas žmogus.