Susitikimas sukėlė jų kolegų pasipiktinimą ir užsienio politikos ekspertų nuostabą. Praėjusią savaitę į Rusijos prezidento Vladimiro Putino kreipimąsi sureagavę Lietuvos žmogaus teisių koordinavimo centro (LŽTKC) steigėjai - Piliečių gynybos paramos fondo (PGPF) vadovas Stasys Kaušinis, Lietuvos žmogaus teisių asociacijos (LŽTA) direktorius Vytautas Budnikas ir asociacijos Nepartinis demokratinis judėjimas vedlys Krescencijus Stoškus vakar nepraleido progos padiskutuoti su Rusijos ambasadoriumi A. Udalcovu - rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Šį jų vizitą kaimyninės šalies diplomatinėje atstovybėje kritikuoja kiti kolegos, o politologai tikina, kad visuomenininkai yra traukiami į Rusijos propagandinio karo mašiną. Tačiau A. Udalcovo svečiai įsitikinę, kad dialogas su Rusija yra būtinas, ir viliasi, bent kiek prisidėti prie konflikto Ukrainoje sumažinimo.

„Manau, kad dialogas tarp institucijų, kurios gali kalbėtis, tik padės, humanizuos konfliktą. Aš tuo tikiu, todėl ir ėjau į šį susitikimą“,- tvirtino Stasys Kaušinis.

„Turime kalbėtis, o ne vengti vieni kitų, nes iš to nieko gera neišeis“,- „Lietuvos žinioms“ tvirtino ir LŽTA pirmininkas Vytautas Budnikas, - Ambasadorius nesutiko su mūsų teiginiais, bet laikėmės nuomonės, kad neturime priešgyniauti, nes mūsų pozicijos nekinta“.

„Dažnai būna, kad žmogaus teisių gynėjai tampa sudėtingų geopolitinių manipuliacijų įkaitais“,- tvirtino Rytų Europos studijų centro analitikas Laurynas Kasčiūnas.