Antradienį miesto tarybos sekretoriate užregistruotas sprendimo projektas dėl interpeliacijos merui A. Kupčinskui. Jį pasirašė 16 miesto tarybos narių. Nuo savo priešininkų neatsilieka ir A. Kupčinskas: siūlo miesto tarybai atleisti iš pareigų partijos „Tvarka ir teisingumas“ deleguotą vicemerą Vytautą Vasilenką, rašo „Kauno diena“. 

Šią kadenciją A. Kupčinsko vairuojamas valdžios laivas svyravo jau ne kartą, bet smūgius iki šio atlaikė. Atrodo, kad dabar mero oponentų kantrybė išseko. 

„Klausimų merui turime daug: dėl transporto sistemos pertvarkos, dėl gatvių remonto, o ne lopymo, dėl stoginių stotelėse, dėl nesugebėjimo panaudoti lėšų. Merui reikėjo važiuoti ne į Ruklą karybos mokytis, o Kauno technologijos universitete lankyti vadybos paskaitas, nes akivaizdu, kad savivaldybė nemoka planuoti ir organizuoti darbų“, - kritikos negailėjo frakcijos „Dirbam Kaunui“ seniūnas Gintautas Labanauskas.

Pats A. Kupčinskas oponentų bandymą jį nuversti nuo mero kėdės vadina akių dūmimu. „Tai tik dūmų uždanga. Opozicijos kelti klausimai įtraukti į tarybos posėdžio darbotvarkę, bet atsakymų jau niekam nebereikia. Stebina, kad tai daroma likus vos pusmečiui iki rinkimų. Kažkas, matyt, jau netveria savo kailyje ir labai išgyvena dėl tiesioginių mero rinkimų“, - neslėpė ironijos Kauno meras. 

Oficialų interpeliacijos tekstą pasirašė Jungtinė, Liberalų sąjūdžio, „Vieningo Kauno“ ir Darbo partijos frakcijos. Kad nepasitikėjimas meru būtų svarstomas tarybos posėdyje, reikia mažiausiai 14-os tarybos narių parašų. Kas dar balsuos už konservatorių lyderio nuvertimą, paaiškės ketvirtadienį vyksiančiame miesto tarybos posėdyje.