Išlaukusi, kol A.Kubilius bus tik laikinasis premjeras, Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl jo patarėjo G.Kalinausko galimo kyšininkavimo. Įtariama, kad šis valdininkas galėjo gauti užslėptą kyšį iš valstybinės įmonės Registrų centro. Pareigūnai šiuo metu tikrina, ar 17 tūkstančių litų, kuriuos Registrų centras sumokėjo G.Kalinauskui už parašytą disertaciją, nėra atsilyginimas už pagalbą, kad būtų nutrauktos kai kurios valstybinės įmonės Registrų centro vadovui iškeltos baudžiamosios bylos.

Praėjus vos keliems mėnesiams po to, kai G.Kalinauskas apsigynė disertaciją, jis kreipėsi į netiesiogiai Vyriausybės valdomą Registrų centrą ir pasiūlė nupirkti jo mokslinį darbą apie parlamentinę kontrolę.
Registrų centras, kurio pagrindinė veiklos kryptis yra nekilnojamojo turto ir juridinių asmenų ir adresų registras, iškart sutiko premjero patarėjui sumokėti pinigus. Tuomet STT pareigūnai šių valdininkų veiksmuose neįžvelgė nusikaltimo požymių ir nutarė atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą. Tačiau gruodžio mėnesį Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vadovo Irmanto Mikelionio sprendimu buvo panaikintas STT sprendimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą. Vilniaus apygardos prokuratūrai nurodyta pradėti tyrimą dėl galimo G.Kalinausko kyšininkavimo ir papirkimo.

Pats buvęs premjero patarėjas G.Kalinauskas dėl to, kad jam autorinį atlygį už disertacijos pagrindu parašytą darbą sumokėjo valstybinė įmonė, nieko bloga neįžvelgė. „Šie veikalai labai reikšmingi Lietuvos konstitucinei teisei ir parlamentarizmui”, – „Lietuvos rytui” dėstė G.Kalinauskas.