Pirmojo oficialaus abiejų valstybių užsienio reikalų ministrų susitikimo metu M. J. Zarifas išreiškė viltį, kad šis vizitas atvers naują tarpvalstybinių santykių puslapį ir padės pagrindus sistemiškesniam bendradarbiavimui. L. Linkevičius atkreipė dėmesį į Lietuvos verslininkų susidomėjimą Irano rinka ir paragino šios šalies institucijas sudaryti sąlygas išnaudoti atsivėrusias verslo galimybes. Irano ministras pažymėjo, kad žemės ūkis yra natūrali šalių bendradarbiavimo sritis, Iranas taip pat suinteresuotas bendradarbiauti švietimo, mokslo ir technologijų, telekomunikacijų srityse; labai svarbus ir ryšių tarp abiejų tautų stiprinimas per kultūrinius mainus ir turizmo skatinimą, skelbiama pranešime spaudai.

Irano ministras išreiškė viltį, kad naujai išrinktas ir ministrų susitikimo dieną į pirmąją sesiją susirinkęs Irano parlamentas atnaujins Irano ir Lietuvos tarpparlamentinės draugystės grupės veiklą.

Ministrai taip pat apsikeitė nuomonėmis apie saugumo padėtį karštuosiuose taškuose, ypač Rytų Ukrainoje, Sirijoje, Irake, ir naujas bendras grėsmes – terorizmo ir ekstremizmo plėtrą.

Baigdami susitikimą Lietuvos ir Irano ministrai pasirašė Susitarimo memorandumą tarp užsienio reikalų ministerijų dėl dvišalių konsultacijų.

„Tai nėra vien formalus dokumentas. Jis atveria visiškai naują Lietuvos ir Irano politinių santykių puslapį. Mūsų tautos visada palaikė draugiškus, be „juodų dėmių“ ryšius. Esame dėkingi, kad Iranas buvo tarp pirmųjų valstybių, kurios po pučo Maskvoje (1991 m. rugsėjo 10 d.) oficialiai pripažino atkurtą Lietuvos nepriklausomybę, patvirtindamas pripažįstąs galiojančia 1930 m. sutartį“, – sakė L. Linkevičius.

Priimdamas ministrą L. Linkevičių Irano telekomunikacijų ministras M. Vaezi pasidžiaugė, kad būtent jam 1991 m. einant užsienio reikalų ministro pareigas, Iranas oficialiai pripažino atkurtą Lietuvos nepriklausomybę, patvirtindamas pripažįstąs galiojančia 1930 m. Lietuvos Respublikos ir Persų Imperijos draugingumo sutartį.

M. Vaezi pažymėjo, kad Irano telekomunikacijų ministerija yra susipažinusi ir aukštai vertina Lietuvos informacinių technologijų sektorių bei šios srities įmonių kuriamus produktus. Iraną domina Lietuvoje įmonių kuriama e. valdymo, e. prekybos ir e. sveikatos programinė įranga ir informacinių technologijų platformos, Lietuvos ekspertų vystomos tinklų apsaugos programos bei bendradarbiavimas kibernetinio saugumo srityje. Irano telekomunikacijų ministerija pasirengusi tarpininkauti stiprinant Irano ir Lietuvos įmonių ryšius informacinių technologijų srityje. Ministras M. Vaenzi perdavė kvietimą Lietuvos susisiekimo ministrui apsilankyti Irane.