Egzekucija buvo įvykdyta už kelių kilometrų nuo Tikrito esančio Nahjat Alamo aikštėje, o jos nuotraukos paskelbtos.

Vienoje jų matyti, kaip skelbiama „Islamo valstybės“ pranešime, pas nukirsdintąjį rasti „talismanai“, kurie, iš pažiūros tėra rožinis ir žalia šiitų vėliava.

Kai kurie vietos gyventojai naujienų agentūrai sakė, kad vyras buvo sunitas, neseniai stojęs į policijos pajėgas labiau į pietus esančioje vyriausybės kontroliuojamoje Samaroje.

Tačiau vienas auką pažinojęs Kirkuko dvasininkas sakė, kad nužudytasis buvo sufijų lyderis, priklausęs Nakšbandijos sufijų ordinui, kurio pagrindinė bazė istoriškai visada buvo Tikrito rajone.

Šis ordinas, kuriam vadovauja buvusio „Baath“ režimo aukšti pareigūnai, stojo į džihadistų pajėgų pusę birželį, kai šie užėmė didelę dalį Irako sunitų teritorijų.

Tačiau sufijų religinės tiesos kertasi su tradicine Islamo interpretacija, kuria, kaip teigiama, vadovaujasi „Islamo valstybė“.

Anot šaltinių, egzekuciją įvykdė vienas aukšto rango kovotojas centrinėje Salahedino provincijoje, kuriai priklauso Samara ir Tikritas.

Pirmadienį „Islamo valstybė“ įvykdė egzekucijas 13 vyrų, kurie, anot džihadistų, priklausė su jais Tikrito ir Nahjat Alamo apylinkėse kovojančiai genčiai.