Kas nuvalė vandalų terliones, nugremžė gausias kerpes ir nuplovė gamtos paminklą ir neprašė už darbą nė cento, prieš susitikdami su korespondentais rajono vadovai dar nežinojo.

„Valdžia, kad ir kaip ten besistengtų, turi laikytis tam tikrų procedūrų, derinimų ir panašiai. O aš kai sužinojau, kad tie žmonės darė ne bet kaip, neužsiiminėjo saviveikla, bet suderino su Kultūros vertybių apsaugos departamentu, tai aš galiu tik pasidžiaugti“, – kalbėjo Anykščių rajono meras Sigutis Obelevičius.

Iniciatyvinė grupė Puntukui gelbėti, gavusi paveldosaugininkų leidimą, darbams pasirinko metą, kai turistai ir ekskursantai ruošiasi miegoti.

„Šią vasarą vėl atvažiuos draugai iš kitų miestų. Tuomet pats nuvažiuosiu, parodysiu, kaip nuploviau šį akmenį su draugais, bendradarbiais“, – sakė anykštėnas, Puntuko plovėjas Paulius Tamošiūnas.

„Susirinkau visus leidimus, kreipėmės į „Kvarco“ direktorių Eugenijų Andrijauską. Pasirodo, jam seniai sukosi ta mintis. Tad pirmadienio vakare susirinkome prie Puntuko ir sėkmingai iki pusės dvylikos mes jį nuprausėme“, – pasakojo anykštėnė, iniciatyvinės grupės vadovė Birutė Kavolienė.

Pasak regioninio parko vadovų, aktyvūs miestelėnai, patys nuvalę riedulį, sutaupė per 10 tūkst. valdiškų litų.

„Čia verslininkai parodė gerą iniciatyvą ir kaip tai man ir nelabai žinant, patys nutarė prisidėti prie šito projekto įgyvendinimo“, – teigė Anykščių regioninio parko direktorius Kęstutis Šerpeika.

Pernai, prieš Naujuosius ant Puntuko, po Stepono Dariaus ir Stasio Girėno bareljefais išpurkštos raidės. Kol kas vandalai nenustatyti.

Vasarą, minint 78-ąsias Dariaus ir Girėno legendinio skrydžio per Atlantą metines, kaip įprasta, tik jau prie atjaunėjusio Puntuko, vėl susirinks šimtai žmonių pagerbti „Lituanicos“ skrydžio.