Parodos atidarymo proga pasakytoje kalboje Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas sakė, jog visiškai pritaria "Teisės į internetą deklaracijai", kurią priėmė konferencijos "Informacinė visuomenė 2000" organizacinis komitetas. Internetas šioje deklaracijoje akcentuojamas kaip svarbiausias veiksnys, plečiantis modernų ryšį.

Pasak A.Paulausko, pagrindinį dėmesį reikia skirti žmonių gebėjimų lavinimui, informacinių tinklų liberalizavimui bei konkurencijos didinimui.

"Mano nuomone, valstybės gerovę ateityje smarkiai įtakos naujosios skaitmeninės ekonomikos augimas bei visuomenės pasiruošimas naudotis informacinių technologijų teikiamais privalumais", sakė A.Paulauskas.

"Man rūpi, kad informacinės visuomenės plėtrai skirtos lėšos biudžete būtų išskirtos atskirai ir vertinamos kaip investicijos į šalies ateitį, kuri iš dalies apibūdinama kaip “e-ateitis”, - kalbėjo Seimo pirmininkas.

Tuo tarpu ministras pirmininkas A.Kubilius sakė, jog "InfoBalt 2000" - pirmoji paroda, dėl kurios Seimo posėdis buvo atidėtas net tris valandas.