Seimo patvirtinta Šeimos politikos koncepcija, I.Degutienės nuomone, svariai prisideda prie didesnės mūsų visuomenės brandos ir šeimos, kaip esminės šios visuomenės ląstelės, sustiprinimo.

„Dažnai būna nepopuliaru eiti prieš Europos Sąjungoje ypač stiprią kultūrinio ir vertybinio libertarizmo srovę, – pripažino politikė. – Tačiau esu įsitikinusi, kad atsispirdami kartais pernelyg primygtinai peršamai pozicijai atsisakyti principų ir vertybių, kuriais vadovaudamiesi gyveno daugelis visuomenės kartų, mes laimėsime daug daugiau“.

Seimo pirmininkės nuomone, Bažnyčia ir politikai, švietimo, šeimos bei socialinių reikalų srityje dirbantys žmonės privalo ieškoti naujų formų ir būdų, kaip perteikti šias vertybes jaunajai kartai.

„Būtina rasti kitokį kalbėjimo būdą, kad į vertybes nebūtų žvelgiama kaip į kažkokius draudimus ar apribojimus, bet kaip į gyvenimo nuostatas, kurios yra savaime suprantamos ir kurios padeda geriau orientuotis sudėtingame ir sparčiai kintančiame pasaulyje“, – sakė I. Degutienė.

Apaštališkojo nuncijaus ir Seimo vadovės susitikime taip pat kalbėta apie Lietuvos ir Šventojo Sosto santykius, šeimos, socialinę politiką Lietuvoje bei kovo mėnesį planuojamą rengti konferenciją apie etišką ekonomiką ir socialiai atsakingą verslą.