Su Lietuvos žmonėmis įspūdingos biografijos dvasininkas bendraus nuo penktadienio iki sekmadienio, liepos 31 - rugpjūčio 2 d. Šventosios Dvasios bažnyčioje. Konferencija ir pamokslai bus verčiami į lenkų kalbą.

Tiesa, ar pasakos, kad šis žmogus turi galią Dievo veikimu prikelti net iš mirusiųjų? Vilniaus Šventosios Dvasios klebono Tadeuš Jasinski žiniomis, toks faktas buvo ir yra patvirtintas vyskupo.

„Būdamas Lenkijoje jis irgi apie tai kalbėjo. Kad prie mirusiojo meldėsi ir jam sugrįžo gyvybė. Kai kurie lenkai kunigai sakė, kad tai neįmanoma, tačiau rimti teologai paaiškino, kad įmanoma, primindami iš mirusiųjų žmones keldavusio Jėzaus žodžius, kad kunigai tai ir dar didesnius dalykus darys, padedami Šventosios Dvasios“, – DELFI sakė kun. T. Jasinski.

Pasak klebono, Dievas kiekvienam žmogui duoda dovaną, o štai John Babtista Bashoborai – galią Dievo malone gydyti žmones, vaduoti nuo apsėdimų, pranašauti.

„Jis tiesiog meldžiasi už žmogų. Turi pranašystės dovaną, tad gali pasakyti, kas jam negerai, kuo serga, kokia buvo to žmogaus istorija. Prašo, kad Dievas paliestų jo širdį, išgydytų kūną. Nusakyti žodžiais tokius dalykus nėra lengva, bet kad per jį pasireiškia Dievo veikimas – akivaizdu“, – sakė kun. T. Jasinski.

Paklaustas, kodėl svečio aukojamos Mišios truks net po kelias valandas, T. Jasinski sakė, kad John Babtista Bashobora ilgai meldžiasi už atėjusius: „Būna įvairių reakcijų. Veikiant Šventajai Dvasiai žmonės gali apalpti, būna, pradeda kalbėti kalbomis. Mane paprašė įspėti atėjusius, kad nepanikuotų, nes reakcijų gali būti įvairių. Tik tiek, kad tokių dalykų prognozuoti negalima. Nėra taip, kad ateisi ir užsisakysi sveikatą. Žinoma, daug įtakos turi ir paties žmogaus tikėjimas“, – sakė Vilniaus Šventosios Dvasios parapijos klebonas.

Neparagavo apnuodyto maisto: kai meldėsi prieš valgį, pusiau skilo dubuo

John Babtista Bashobora gimė 1946 metų gruodžio 5 dieną katalikiškoje šeimoje Ugandoje. Vaikystėje neteko tėvo, kurį nunuodijo teta. Motiną išvarė. Būsimasis dvasininkas glaudėsi dėdės šeimoje, tačiau faktą, kad jis su teta nėra tikrieji jo tėvai, sužinojo tik įšventinimo į kunigus dieną, būdamas 26 metų.

Kaip prisipažino teta, jį taip pat norėjo nunuodyti. Tačiau kai berniukas pradėjo melstis prieš valgį, dubuo su užnuodytu maistu skilo pusiau.

Baigęs kunigų seminariją John Babtista Bashobora prisijungė prie Šventojo Kryžiaus kongregacijos, išvyko į Indiją. Grįžęs į Ugandą 1972 m. buvo išsiųstas studijuoti į Romą. Pelnė teologijos daktaro laipsnį Popiežiškajame Grigaliaus universitete.

Grįžęs į gimtąją vyskupiją dvasininkas įsteigė dvi pagrindines mokyklas, dvi vidurines mokyklas ir du vaikų namus, kurie tikraisiais namais tapo 5 tūkst. našlaičių.

Šiuo metu John Babtista Bashobora tarnauja kaip katalikų charizmatinio atsinaujinimo koordinatorius Mbarara arkivyskupijai, taip pat yra Nacionalinės asociacijos Tarpininko malda narys.

Visame pasaulyje John Babtista Bashobora žinomas kaip charizmatiškas pamokslininkas ir neformalių maldos susirinkimų iniciatorius.