Į tolimą Lotynų Amerikos valstybę išvykstantys aktorius Giedrius Savickas, UNICEF geros valios ambasadorė aktorė Virginija Kochanskytė, TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė bei "UNICEF Lietuva" vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė lankys skurdžiai gyvenančius Haičio vaikus bei šeimas.

"Po pernykštės UNICEF misijos Tanzanijoje Lietuvos gyventojai ir įmonės paaukojo per 700 tūkst. litų šios skurdžios šalies vaikams. Tikimės, kad prieš ketverius metus žemės drebėjimo nusiaubto Haičio mažieji gyventojai taip pat sulauks paramos, padedančios išgyventi. Tokios misijos, taip pat kiti UNICEF bei jos partnerių inicijuojami projektai prisidėjo prie to, jog nuo 1990 metų vaikų iki 5 metų mirtingumas nuo lengvai išvengiamų ligų pasaulyje sumažėjo beveik 50 procentų", - sakė "UNICEF Lietuva" vykdomoji direktorė J. Majauskaitė.

G. Savickas prisipažino esąs laimingas, jog UNICEF dar kartą pakvietė vykti kartu. "Dalyvavau UNICEF misijoje pernai, kai vykome į Tanzaniją. Jau tada UNICEF direktorei Jovitai sakiau - kiek reikės ir kiek galėsiu padėti, tiek važiuosiu. Pernykštė kelionė man paliko didžiulį įspūdį. Gal ne tiek įspūdį, kiek įspaudą mano gyvenime. Po apsilankymo Afrikoje teko daug ką apmąstyti", - sakė aktorius.

UNICEF ir TV3 misija Haityje vyks rugpjūčio 2-9 dienomis. G. Savicką, V. Kochanskytę ir L. Blaževičiūtę prasmingos kelionės metu lydės UNICEF komanda, fiksuosianti svarbiausias ir jautriausias išvykos akimirkas. Jas TV3 žiūrovai išvys spalio 10 d. nuskambėsiančiame ketvirtajame UNICEF šou "Už kiekvieną vaiką".

UNICEF - nepolitinė organizacija, veikianti 158 šalyse, kad sukurtų vaikams tinkantį pasaulį. Jau daugiau kaip 60 metų UNICEF yra pasaulio lyderis, siekiantis padėti vaikams išlikti ir klestėti. Būdami didžiausiais pasaulyje vakcinų tiekėjais skurdžioms šalims, UNICEF siekia užtikrinti vaikų sveikatą ir mitybą, kokybišką pagrindinį išsilavinimą visiems berniukams ir mergaitėms, galimybę gerti švarų vandenį, laikytis higienos, vaikų apsaugą nuo smurto, išnaudojimo ir AIDS. UNICEF finansuojamas tiktai savanoriškomis individų, verslo, fondų ir vyriausybių kontribucijomis.

Įstojusi į Europos Sąjungą, Lietuva aktyviai dalyvauja tarptautiniuose projektuose, padedančiuose spręsti humanitarines krizes. Šiemet iš Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos numatytos lėšos ir paramos projektams Ukrainoje.