„Jis gana gerai jaučiasi vaikų ligoninėje, valgo. Sakyčiau, tai nelaimingas įvykis su laiminga pabaiga“, - BNS sakė meras, atstovaujantis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai.

Jo teigimu, kūdikiui artimiausiu metu bus pradėtas ieškoti globėjas. Meras teigia, kad tai galėtų būti vaiko močiutė arba senelis.

J.Bertašius sakė, kad nelaimei buvo neįmanoma užkirsti kelio, nes šeima nebuvo įrašyta į socialinės rizikos šeimų sąrašą, o ir pagrindo tam padaryti nebuvo: „Jokių blogų žinių neturėjome ir jokių žinių, kad kažkas negerai jos gyvenime, mes tikrai neturėjome“.

„Prie kiekvienos šeimos mes nepastatysime socialinių darbuotojų“, - kalbėjo Šakių rajono savivaldybės vadovas.

Į šulinį įmestą vaiką išgelbėjo kaimynas.

Pasak socialinės apsaugos ir darbo viceministro Algirdo Šešelgio, už įvykį Šakiuose atsakinga seniūnija, kuri neinformavo savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus apie problemas šeimoje, taip pat Švietimo ir mokslo ministerija dėl galbūt netinkamai vykdomo lytinio švietimo. Motina gimusi 1996 metais.

Šeima, kurioje įvyko nelaimė, nebuvo įtraukta į socialinės rizikos šeimų sąrašą. Pasak Šakių seniūno Daliaus Jasevičiaus, vaiką į šulinį įmetė jauną, nedirbanti, vieniša mama, šiuo metu gyvenanti tėvo namuose.

D.Jasevičius sakė, kad nepaisant to, jog moteris nėra pripažinta turinti psichikos sutrikimų, socialiniai darbuotojai įtarė, kad ji kartais elgėsi keistai: „Bet čia žinote, vienam atrodo vienaip, kitam atrodo kitaip“.

Praeitą mėnesį Lietuvą sukrėtė nusikaltimas, kai Kėdainių rajone tėvas įmesdamas į šulinį nužudė du vaikus.