M. Lingė neatmeta galimybės, kad toks darbiečių žingsnis esą gali būti Seimo rinkimų kampanijos dalis:

„Prezidentė žiūri į bendrą visumą, vertina visos Vyriausybės darbą, visų ministrų pajėgumus. Vakar prezidentė išsakė nuomonė, kad ne ministras D. Pavalkis yra silpniausia šito kabineto grandis, netgi pažymėjo, kad ministras nepasižymėjo dideliu uolumu, vykdydamas partinius interesus, atstovaudamas tiems partiniams interesams.

Suprantama, kad partiniai interesai negali būti iškelti aukščiau valstybinių. Konstitucijoje yra aiškiai numatyti atvejai, kaip ir kokia tvarka keičiami ministrai. Antra vertus, premjeras neturi esminių priekaištų ministrui D. Pavalkiui, negirdim aštrios opozicijos reakcijos, koalicijos partnerių kritikos. Taigi, tokia situacija nėra tipinė. Svarbu pažymėti, kad artėjanti kitų metų Seimo rinkimų kampanijos karuselė nepradėtų sukti labai anksti ir taptų nevaldoma“.

Prezidentė pirmadienį, reaguodama į Darbo partijos ketinimus atšaukti iš pareigų ministrą D. Pavalkį, pareiškė, kad Vyriausybėje yra prasčiau dirbančių ministrų, paminėdama socialinės apsaugos ir darbo ministrę Algimantą Pabedinskienę:

„Šita sritis yra labai jautri. Žmonių lūkesčiai labai dideli, tuo metu netgi EK, labai neseniai vertindama Lietuvos pažangą, turėjo pastabų dėl skurdo, kad jo mūsų valstybėje nepavyksta sumažinti.

Mes girdime labai daug įvairių pažadų, tačiau drauge matome daug vilkinamų procesų. Tai rodo ir įvairių organizacijų skundai, kurie patenka taip pat ir į Prezidentūrą. Kuriamos brangios darbo grupės, sudaromos ministerijoje galimybės papildomai uždarbiauti. Be abejonės, pirmiausiai turime galvoti, kaip mažinti socialinę atskirtį, o pažangos ir procesų ir nematome", - teigė M. Lingė.

Laida „Pozicija“ transliuojama antradieniais, trečiadieniais ir ketvirtadieniais 8.05 val.