Praėjusią savaitę Katinų kultūros centre esančioje koplytėlėje buvo pašarvota Vanda Žymantienė. Laidotuvėse dalyvavusių velionės kaimynų ir artimųjų teigimu, į šermenis atvykęs Uliūnų ir Ėriškių parapijų klebonas, iš Pasvalio rajono kilęs 57 metų Vladas Jackūnas iškilmingą ir graudžią ceremoniją pavertė kone cirku.

„Jis buvo girtas. Aš nenorėčiau, kad mane taip laidotų. Kai nuėjau, net nesupratau, kas darosi. Iš pradžių kalbėjo apie A. Kubilių. Kad jis dabar kaso pakaušį, o paskui kasysis žemiau juostos. Vėliau pareiškė, kad D. Kedys po šimto metų taps Dievu. Kai velionės dukra paprašė liautis, jis visus kažkur pasiuntė. Iki šiol svarstome, ką tas „chana“ gali reikšti. Nesupratau, ir kam jis laikydamas mišias buvo užsidėjęs „kapišoną“, – pasakojo kita velionės kaimynė Stasė.

Klebonas V. Jackūnas buvo nekalbus. Jis net kelis kartus prašė nerašyti straipsnio, o vėliau kvietė užeiti į kleboniją ir net žadėjo atsilyginti už tylą. Nuolat darydamas ilgas pauzes, dvasininkas neprisipažino buvęs girtas. Galiausiai jis pareiškė, kad jam buvo paleidę vidurius ir jis nieko negalėjo valgyti.