"Svarstėme gal aštuonias kandidatūras, - sakė A.Dumčius. - Tačiau vieni netiko dėl amžiaus, nerealių užmojų, kiti patys atsisakė. O B.Burauskaitės kandidatūrą gerai įvertino daugelis visuomeninių organizacijų, buvusi disidentė, ji turi daug patirties, parašiusi ne vieną publikaciją, knygą."

Neoficialiomis žiniomis, B.Burauskaitei prikišama tik vadybinės patirties stoka.

Chemikės išsilavinimą turinti B.Burauskaitė yra dirbusi Mokslo tyrimų institute "Termoizoliacija", Respublikiniame statybos remonto, Melioracijos technologijų darbų trestuose.

Dėl antitarybinės veiklos ji ne kartą tardyta KGB, 1976-1984 m. leido nelegalius leidinius "Laisvės šauklys", "Perspektyvos", daugino ir platino antisovietinę literatūrą, palaikė ryšius su rusų, estų disidentais, pasirašė žmogaus teisių gynimo dokumentų.

B.Burauskaitė yra dirbusi Sąjūdžio komisijoje stalinizmo nusikaltimams tirti, vadovavusi Represijų Lietuvoje tyrimo centrui prie Filosofijos, sociologijos ir teisės instituto. Nuo 1997 m. ji dirba LGGRC. Buvo Liustracijos komisijos narė.

Pirmadienį Seimo komisija svarstys jos kandidatūrą. "Jeigu komisija pritars, teiksime ją premjerui", - sakė A.Dumčius.

Pagal įstatymą LGGRC generalinį direktorių premjero teikimu skiria ir atleidžia Seimas.

LGGRC vadovo vieta atsilaisvino, kai šios institucijos direktorė Dalia Kuodytė buvo išrinkta į Seimą.

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras yra tarpžinybinė valstybės institucija, tirianti visas genocido, nusikaltimų žmonijai ir žmoniškumui apraiškas, Lietuvos gyventojų persekiojimą okupacijų metais, taip pat ginkluoto ir neginkluoto pasipriešinimo okupacijoms procesus, inicijuojanti genocido organizatorių ir vykdytojų teisinį įvertinimą. Centras koordinuoja kitų institucijų vykdomus šiuo įstatymu apibrėžtos srities tyrimo darbus.