Politikės pranešime spaudai rašoma, kad TS-LKD taryboje buvo kalbama apie neištesėtus dabartinės Vyriausybės pažadus: „TS-LKD pirmininko pirmoji pavaduotoja Irena Degutienė savo pranešime, pasiremdama Europos Komisijos ataskaita apie padėtį Lietuvoje, citavo skaičius, rodančius realią situaciją. Kaip vieną iš akivaizdžių nekokios situacijos ir Vyriausybės neveiklumo pavyzdžių ji paminėjo ir žmones, priverstinai važiuojančius apsipirkti į Lenkiją per Kovo 11-ąją.“

I. Degutienė teigia esanti nusivylusi, kad kai kas tik tai išgirdo ir savitai suprato: „Kritikavau ne žmones, kurie laisvoje Lietuvoje turi teisę vykti kur ir kada panorėję, o problemas, kurios verčia juos tą daryti net valstybinių švenčių metu. Puikiai žinau kiek uždirba ir kaip gyvena vidutinį atlyginimą gaunanti šeima, auginanti vaikus. Ar kokia suma skiriama senjoro pragyvenimui. Matau, kaip skiriasi šios vyriausybės priešrinkiminiai pažadai („užtikrinsime tinkamą žmonių aprūpinimą senatvėje“ ir t.t.) ir realybė kadencijos pabaigoje (net 40-ies procentų senatvės pensija yra tik kiek didesnė nei 258 eurai - tik 17 eurų daugiau nei Lietuvoje nustatyta skurdo riba). Nedarbo lygis iki šiol nėra pasiekęs prieškrizinio lygio, o skurdo grėsmė per pastaruosius kelis metus bedarbiams, pagyvenusiems žmonėms, vienišiems tėvams ir neįgaliesiems išaugo.“

Irenos Degutienės manymu, apsipirkimas Lenkijoje per Kovo 11-ąją yra tik dar vienas pavyzdys, liudijantis prastą padėtį ir 4 metus trukusį dabartinės Vyriausybės neveiklumą.

DELFI šeštadienio publikacija apie I. Degutienės pasisakymą sulaukė daug dėmesio. „Šiandien perskaičiau straipsnį interneto portale ir buvau labai sujaudinta ir nustebinta, kiek vakar, mūsų nepriklausomos valstybės dieną, Kovo 11-ąją, Lietuvos žmonių važiavo į Suvalkus apsipirkti. Tai yra autobusai, turistiniai autobusai... Žmonės tokiu būdu „šventė“ Kovo 11-ąją. Čia ir yra esminis klausimas – kodėl? Ar jie nemyli Lietuvos? Ar jie nenori švęsti tos mūsų didžios šventės? Ar jiems tiesiog sunku gyventi laisvoje Lietuvoje? Ar nekalta šiandieninė vyriausybė, kad tokie dalykai vyksta?“ - savo nuostabą išsakė I. Degutienė.

DELFI skelbė, kad Kovo 11-ąją kai kurie lietuviai suplūdo į Lenkija pigiau apsipirkti: tautiečiai eilėse prie kai kurių produktų stovėjo jau nuo 6 val. ryto, pramogavo Suvalkų vandens parke ar lankė turistinius objektus.

Konservatoriai šeštadienį rinkosi aptarti rinkimų strategijos ir svarstyti, kaip laimėti šiais metais vyksiančius Seimo rinkimus. Tačiau politikai nestokojo ir aštraus humoro jausmo, nukreipto į socialdemokratus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3006)