„Pasiūliau I.Degutienei tapti pirmąja pavaduotoja ir gavau teigiamą jos atsakymą“, - pirmadienį žurnalistams sakė G.Landsbergis.

I. Degutienė DELFI patvirtino sutikusi tapti naujojo TS-LKD pirmininko pavaduotoja.

„Aš manau, kad tai yra gera žinia partiečiams, kurie palaikė I.Degutienę antrajame rinkimų ture, kad mes, susitelkę ir vieningi, būsime ta stipri bendruomenė, kuri bus pasiruošusi laimėti“, - spaudos konferencijoje kalbėjo G. Landsbergis.

G.Landsbergis šeštadienį nugalėjo I.Degutienę antrajame partijos pirmininko rinkimų ture, surinkęs apie 55 proc. balsų. Rinkimų rezultatus antradienį patvirtins partijos Centrinė rinkimų komisija.

Politikas kol kas neatskleidžia, ką siūlys tapti dar keturiais savo pavaduotojais, nors pripažįsta jau numatęs kandidatūras.

Išskirdamas svarbiausius savo uždavinius G.Landsbergis žadėjo siekti, kad partijos nariai prieš artėjančius Seimo rinkimus diskutuotų platesniu temų spektru.

„Prie tradicinių temų, kurios visąlaik buvo mūsų partijoje svarbios, tai saugumas, valstybės gynyba, energetinė nepriklausomybė, turi atsirasti platesnis spektras temų“, - kalbėjo G.Landsbergis.

„Socialinė apsauga, švietimas, emigracijos arba žmonių susigrąžinimas turi tapti vienais svarbiausių klausimų, kuriais mes turime diskutuoti besiruošdami 2016 metų Seimo rinkimams“, - pridūrė jis.

Politikas tikino, jog TS-LKD skilimo rizikos nėra.

G.Landsbergio teigimu, iš Europos Parlamento jis ketina pasitraukti, kai bus suformuotas partijos Seimo rinkimų sąrašas, kuriame jis būtų pirmasis. Toks sąrašas bus sudarytas kitais metais.

TS-LKD turi beveik 15 tūkst. narių, savivaldos rinkimuose ji liko antra po socialdemokratų.

K. Girnius: vadovauti tik grįžus savaitgaliais - klaida

Politikos apžvalgininkas Kęstutis Girnius nemano, kad konservatorių partija gali skilti. Tačiau jis kritikuoja Garbieliaus Landsbergio sprendimą partijai vadovauti iš Briuselio

„G. Landsbergis turės labai sudėtingą užduotį. Partijoje yra šiek tiek įtampos, bet skilimo nebus. Partijos lyderio rinkimai buvo pasirinkimas tarp senojo Sąjūdžio sparno ir naujesnio krikdemų sparno.

Įdomu tai, kad G. Landsbergis surinko apytiksliai tiek pat balsų,kiek ir A. Kubilius prieš ketverius metus vykusiuose rinkimuose.

Beje, tuomet tiek, kiek ir dabar balsų surinko ir I. Degutienė. Tai rodo, kad partijos sudėtis nėra pakitusi.

Bet aš manau, kad G. Landsbergio sprendimas likti europarlamentaru ir partijai vadovauti tik grįžus savaitgaliais, klaidingas. Vadovauti partijai naujai atėjusiam žmogui, neturinčiam didesnės patirties, gali būti beveik neįmanoma“,- sakė K. Girnius.