Neabejojama, kad renkant partijos pirmininką aršiausia kova vyks tarp europarlamentaro G. Landsbergio ir I. Degutienės.

Tuo tarpu A. Kubilius pareiškė, kad rinkimuose nedalyvaus ir išreiškė paramą G. Landsbergiui.

„Mane pirmiausiai nustebino, kad A. Kubilius nedalyvauja partijos pirmininko rinkimuose. Kad jis parėme G. Lansbergį man buvo šiek tiek keista, nes nelabai supratau, kokiais kriterijais remiantis jis išrinko šitą žmogų. Bet tai yra jo teisė rinktis ir jis pasirinko taip“, - teigė I. Degutienė.

I. Degutienė nesileido į kalbas, kad konservatorių gretose artėja skilimas.

„Kažkas nori mums primesti, kad tai yra skaldymas. Kažkodėl niekada niekas tokių klausimų Amerikoje nekelia, kai vyksta Respublikonų partijos pirmininko ar Demokratų partijos pirmininko rinkimai, kurie yra dar platesni. Mes partijos viduje, o jie dar ir rėmėjus pritraukia“, - teigė I. Degutienė.

A. Kubilius: laikas atsinaujinti

Tuo tarpu tardamas partijos kolegoms sveikinimo žodį, A. Kubilius paaiškino savo sprendimą.

„Nebijokime įsileisti gaivaus oro. Nebijokime naujovių. Tai nereiškia, kad turime išklysti iš kelio. Nebijokime atidaryti langus pavasario orui. Nebijokime net ir skersvėjų – tegul išpusčia užsistovėjusį orą“, - kalbėjo A. Kubilius.

Kadenciją baigiantis A. Kubilius taip pat paaiškino, kodėl pasirinko būtent G. Landsbergį.

„Nusprendžiau, kad atsinaujinimo pavyzdį turiu parodyti pats. Nebijokime pasitikėti jaunąja karta. Visada baiminamės, kad jaunimas nepatyręs, nepaveš. Tačiau mes Sąjūdžio metais visi buvom nepatyrę. Tik A. Brazauskas sakė, kad jis patyręs. Bet mes padarėme. Man 58-eri. Nesiruošiu į pensiją, tačiau siūlau rinktis jauną lyderį. Žinote mano siūlymą, nes matau stiprų lyderį, gebantį telkti bendram darbui. Matau ir tinkamas žmogiškas savybes. Tai man leido apsispręsti. Nebijokime jau šiandien pasirinkti ateitį“, - kalbėjo A. Kubilius.