Asiliukas Valentinas Bernardinuose šventes pasitiks jau trečią kartą. Gal todėl kur kas drąsiau už aveles jautėsi ir vežamas autobusiuku, ir vedamas per šventorių. „Avytes tai beveik nešti reikėjo. Jos juk ir taip labai baikščios, o dar slidu. Tai po visą šventorių slidinėjom", - pasakojo D. Joneikis.

Šienu kvepiančioje bažnyčioje gyvuliukai netruko apsiprasti, o juos atvežęs Dalius prisiminė anksčiau per Kalėdas Bernardinuose būdavusią asilytę Mortą, kuri „garbingai atidirbo, o dabar ilsisi Dievo palaimoje".

„Mortai tai čia patikdavo, o kaip tau? Pats imk ir papasakok, kaip čia jautiesi - juk tuoj ateis laikas, kai gyvuliai pradeda kalbėti", - juokaudamas asiliuką kalbino Bernardinų parapijietis.

Paklaustas, ar gyvuliukai nepavargsta nuo žmonių, ar galima juos šerti visokiais saldumynais, Dalius sakė, kad per savaitę jiems nieko blogo neatsitiks. „Valentinas tai tikriausiai visus metus laukia Kalėdų, sapnuodamas saldainius ir pyragaičius. Taip ir šiemet su avytėm Dievo globoj čia ramiai bus", - juokėsi DELFI pašnekovas.

Septynerių asiliukas Valentinas, vaikystę praleido ne šiaip tvartelyje, o Petešos dvare, šalia Vilniaus.

Paklausta, kodėl asiliukui suteikė įsimylėjėlių globėjo vardą, dvaro savininkė Rūta Nemanienė DELFI pasakojo jį įsigijusi vasario 14-ąją. Tuomet Valentinui buvo tik 7 mėnesiai, tačiau sulaukęs pusantrų metų jis jau filmavosi „Snickers“ reklamoje.

Asiliukas Valentinas ir avytės Vilniaus Bernardinuose vaikų lauks iki pat Kalėdų pabaigos - Trijų Karalių.