Krašto apsaugos ministerijos duomenimis, 2015 m. į nuolatinę pradinę privalomąją karo tarnybą buvo pašaukti 3010 karo prievolininkai. 2133 karo prievolininkai, pareiškę norą atlikti privalomąją karo tarnybą, ir 877 karo prievolininkai, esantys šaukiamųjų sąraše bei pareiškę pirmumą atlikti tarnybą.

Iš 3010 pradėjusių tarnybą šauktinių sėkmingai baigė ir į atsargą bus išleisti 2895 kariai, tarp jų 78 merginos. Šiuo metu daugiau nei 800 baigusių privalomąją pradinę karo tarnybą karių yra pareiškę norą tapti profesinės karo tarnybos kariais. Į profesinę karo tarnybą jau priimta ir profesinės karo tarnybos kario sutartį pasirašė per 300 karių.

Daugiausiai 2015 m. pareiškusių norą tarnauti Lietuvos kariuomenėje - devyniolikmečiai, gimę 1996 metais - 623 vaikinai ir 29 merginos.

Visi tarnybą baigę šauktiniai kariai, išleidus juos į atsargą, bus įrašyti į parengtąjį kariuomenės personalo rezervą ir karo prievolininkų registrą. Vėliau kartą per penkerius metus jie bus šaukiami į 20-30 dienų trukmės kartotinius mokymus ir pratybas, organizuojamus parengtojo rezervo kariams.

Devynių mėnesių trukmės nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą Seimas atnaujino 2015 m. kovą. Tai buvo padaryta atsižvelgiant į pasikeitusią geopolitinę situaciją ir valstybės saugumui kylančias grėsmes. Sugrąžinus šauktinių tarnybą siekiama sustiprinti ir pagreitinti kariuomenės dalinių užpildymą profesinės karo tarnybos kariais, suformuoti pakankamą kariuomenės parengtąjį rezervą ir užtikrinti tinkamą piliečių pasirengimą ginti savo valstybę.

Pasibaigus pirmajam šaukimui, šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą procesas, pasak Krašto apsaugos ministerijos, nesustoja. 2016 m. taip pat bus pašaukta 3 tūkst. karių, iš jų jau per 1,5 tūkst. yra atvykę į Lietuvos kariuomenės dalinius, paskutiniai šių metų šaukimo kariai tarnybą skirtinguose daliniuose pradės jau spalį.

2017 m., pagal Seimo priimtą įstatymą, nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą atlikti bus pašaukta 3500-4000 karių.