„Vizualiai akivaizdūs sumušimai visame kūne – vien dėl to reikia kreiptis. O jei dėl to trinka kitos gyvybės funkcijos, yra nesuvokiama, kaip galima šito nepastebėti“, – žurnalistams penktadienį sakė Vaikų ligų klinikos Vaikų intensyviosios terapijos klinikos vadovas Vaidotas Gurskis.

Prokuroras anksčiau penktadienį žurnalistams sakė, kad tėvai į medikus kreipėsi gerokai vėliau nei jis buvo sumuštas, nes esą manė, jog jam pagerės.

Pasak mediko, vaikui lūžių nenutatyta, tik daugybiniai įvairių sričių sumušimai, daugiausia – galvos srityje, taip pat jam buvo sumušti plaučiai.

„Visą šitą laiką paciento smegenų veikla neatsistatė, jis išliko komos būklės“, – kalbėjo V.Gurskis.

Mediko teigimu, su tokiais atvejais tenka susidurti kartą per kelerius metus.

„Tokių smurto pritrūkių pasitaiko ne tiek daug, tačiau jų pasitaiko kas dveji-treji metai, ypač sunkių sužalojimų ir kitų prievartos atvejų. Į mūsų kliniką tokie mažamečiai, jei ne kasmet, tai kas dvejus, trejus metus įvyksta“, – kalbėjo jis.

Sumuštas keturmetis itin sunkios būklės trečiadienio vakarą į ligoninę atgabentas iš namų Kėdainiuose. Įtariama, kad vaiką sumušė berniuko patėvis. Penktadienį teismas jam ir vaiko motinai skyrė kardomąją priemonę – suėmimą.