Trečiųjų Rusijos-Gruzijos karo metinių minėjime dalyvavęs Gruzijos ambasadorius DELFI teigė, kad yra aibė pavyzdžių, kai Kremliui naudingi incidentai įvyksta it suplanuoti. Esą visai tikėtina, kad europarlamentaro Vytauto Landsbergio pastabos apie Maskvos įsikišimą į skandalą dėl A. Beliackio buvo taiklios.

„Profesiorius Landsbergis, manau, yra visiškai teisus. Juk tai ne pirmas kartas. Jei būtų pirmas, būtų galima galvoti: gal jie suklydo, gal mes klystame. Bet tai kartojasi jau daug, daug metų. Esu visiškai įsitikinęs: jei kas nors kur nors pagenda ir jeigu tai nors šiek tiek liečia Rusiją, ten Rusijos ranka tikrai yra. Didelė ranka“, - kalbėjo G. Kerdikošvilis.

Jis taip pat apgailestavo, esą Rusija galėtų būti daugiausiai gėrio pasauliui nešančia valstybe, tačiau visą savo potencialą išnaudoja imperialistinės politikos vykdymui.

„Mes – mažos valstybės. Kai mes dirbame su politika, dirba 2-3 žmonės. Esmė tame, kad Rusijoje ties viena tema dirba tūkstančiai žmonių. Jeigu jie savo galimybes ir gabumus nukreiptų į gerus darbus, pasaulyje nebebūtų konfliktų. Bet jų galvos nukreiptos tik į tai, kur, kam ir ką pagadinti. Arba parodyti savo jėgą, savo dantis. Tai pas juos kraujyje“, - reziumavo G. Kerdikošvilis.